Πρέπει να βάζεις γάλα ή σκόνη πρωτεΐνης στον καφέ; Οι ειδικοί απαντούν

Πατούλια Κατερίνα
Πρέπει να βάζεις γάλα ή σκόνη πρωτεΐνης στον καφέ; Οι ειδικοί απαντούν

Τι ακριβώς ισχύει για την πρωτεΐνη μέσα στον καφέ;

Μέσα στον χειμώνα που πέρασε, η Kylie Jenner έκανε μόδα τον καφέ με μια σκόνη πρωτεΐνης με πεπτίδια κολλαγόνου, καλά λιπαρά από γάλα καρύδας και γεύση βανίλιας.

Και δεν είναι μόνο η Kylie που προσθέτει σκόνη πρωτεΐνης στον καφέ της, μιας και το ίδιο κάνουν και μεγάλες fitness αστέρια του Insragram όπως η Amanda Kloots. Η μόδα που καταλαμβάνει το Instagram, μας ωθεί να βάλουμε σκόνη πρωτεΐνης στον καφέ ή φυτικό γάλα αλλά πόσο κάνει καλό κάνει η προσθήκη πρωτεΐνης στον καφέ σου στον οργανισμό σου;

Ας ξεκινήσουμε με την βασική προϋπόθεση που αφορά τους ενήλικες οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν 0,83 γρ πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Αν ζυγίζεις 75 κιλά θα πρέπει να λαμβάνεις 62,5 γρ. πρωτεΐνης καθημερινά. Το να προσθέσεις πρωτεΐνη στον καφέ, είναι ένας τρόπος για να μεγαλώσεις την ποσότητα που λαμβάνεις καθημερινά. Οι ειδικοί βέβαια θεωρούν πως η πρωτεΐνη θα πρέπει να λαμβάνεται από πηγές όπως τα αυγά.

Αυτό που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά όλη την πρωτεΐνη που χρειάζονται ενώ εξηγούν πως η πρωτεΐνη ειδικά στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και την ινσουλίνη να παραμένουν σταθερά.

Όλοι βέβαια διαιτολόγοι εξηγούν πως οι περισσότερες γυναίκες λαμβάνουν έτσι κι αλλιώς παραπάνω πρωτεΐνη από όση χρειάζονται, οπότε το να βάζουμε σκόνη πρωτεΐνης στο γάλα είναι κάτι που δεν είναι απαραίτητο.


Αφήστε τον καφέ να κάνει την δουλειά που έχει δημιουργηθεί να κάνει, να είναι ένα ρόφημα με καφεΐνη για ενέργεια κι όχι ένα πρωτεϊνικό ρόφημα.

Αν πάλι θέλεις να βάλεις πρωτεΐνη στον καφέ στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής και άσκησης, απλά κάντο. Οι ειδικοί τονίζουν πως ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις σκέψη απέναντι στο αδυνάτισμα και το να βάζεις πρωτεΐνη στον καφέ είναι μια τέτοια μικρή αλλαγή.

Δες και μια συνταγή για shake με καφέ και πρωτεΐνη παρακάτω