Ακολούθησε τη δίαιτα αποτοξίνωσης της Kim Kardashian και γίνε κορμάρα σε χρόνο dt

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ακολούθησε τη δίαιτα αποτοξίνωσης της Kim Kardashian και γίνε κορμάρα σε χρόνο dt

Do it like Kim

Τι και αν βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη και μόλις (σχεδόν) αποχαιρετίσαμε το καλοκαίρι, θα επιστρέψει ξανά σε λίγους μήνες και γι’ αυτό πρέπει να είσαι έτοιμη να το υποδεχτείς. Υπάρχουν γιορτές ενδιάμεσα και το φαγητό αναμένεται να είναι πολύ, οπότε μήπως να ξεκινήσεις από σήμερα να χτίζεις το σώμα σου;

Επειδή λοιπόν το γυμναστήριο από μόνο του δεν είναι αρκετό, πρέπει να φροντίσεις και τη διατροφή σου. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όμως γι’ αυτό και εμείς σου βρήκαμε τη δίαιτα αποτοξίνωσης που ακολουθεί η Kim Kardashian για να γίνεις κορμάρα σε χρόνο dt.

Η δίαιτα αυτή έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ονομάζεται κετογόνος διατροφή. Η θεωρία πίσω από την κετογόνο διατροφή είναι πως όταν το σώμα σου δεν έχει καθόλου υδατάνθρακες για να χρησιμοποιήσει ως ενέργεια, το συκώτι σου μετατρέπει το λίπος σε λιπαρά οξέα και κετόνες. Με την κετογονική διατροφή χάνεις περίπου 1 κιλό σωματικό λίπος ανά εβδομάδα. Ωστόσο επειδή τις πρώτες 14 ημέρες η κέτωση προκαλεί διούρηση, ενδέχεται η ζυγαριά σου να δείχνει ότι έχεις χάσει περισσότερο. Μην ξεγελαστείς όμως, γιατί αυτα τα επιπλέον θα είναι υγρά. Αν όμως συνεχίσεις, θα διαπιστώσεις ότι έχεις χάσει λίπος.

Στη συνέχεια, αυτές οι κετόνες χρησιμοποιούνται ως κύρια πηγή ενέργειας από το σώμα σου, που σημαίνει ότι μπορείς να κάψεις περισσότερο λίπος κάθε μέρα. Παρακάτω θα δεις 5 κετογόνες τροφές, οι οποίες αν τις εντάξεις στη δίαιτα σου θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος πιο εύκολα.



#1. Σολομός
Ο σολομός είναι μία τροφή πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Η αύξηση πρόσληψης πολυακόρεστων λιπών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και επομένως να βελτιώσει την ικανότητά σου να χάσεις βάρος. Επιπλέον, ο σολομός είναι γεμάτος με βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει επίσης δραστικά στη μείωση της φλεγμονής. Βάλε λοιπόν, ως στόχο να καταναλώνεις ένα φιλέτο σολομού κάθε εβδομάδα.

#2. Καρύδια
Τα καρύδια είναι μια μεγάλη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε, και φυτικών ινών, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Β συμπεριλαμβανομένου τη θειαμίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του λίπους.
Να θυμάσαι, όμως, μια χούφτα καρύδια περιέχει περίπου 200 θερμίδες και μία κουταλιά της σούπας σπορέλαιο macadamia περιέχει 120. Έτσι, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς ξηρούς καρπούς ως υποκατάστατο για άλλα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.