Λαχταριστή σάλτσα πέστο

Λαχταριστή σάλτσα πέστο

Φρέσκια, χειροποίητη σάλτσα πέστο, με αγνά υλικά και λαχταριστά τυρία, νόστιμη και υγιεινή. Ιδανικός τρόπος να δώσετε γεύση στα ζυμαρικά σας.

Υλικά:

1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ αλάτι
2 κουταλιές κουκουνάρια
1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 ποτηράκι παρμεζάνα
2 κ.γ τριμμένο τυρί ρομάνο

Εκτέλεση:

1. Σε μία μικρή κατσαρόλα , ζεσταίνετε λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε μέσα τα κουκουνάρια και τα τσιγαρίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
2. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
3. Πλένετε το βασιλικό, αφαιρείτε τα κοτσάνια και τον στεγνώνετε.
4.Βάζετε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, το βασιλικό, το σκόρδο και το αλάτι και τα χτυπάτε καλά, προσθέτοντας σταδιακά και το υπόλοιπο λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και τα κουκουνάρια να είναι ψιλοκομμένα.
5.Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε τα τυριά τριμμένα.