Έφαγες πολύ τα Χριστούγεννα; Πιες αυτό το «πράσινο» smoothie για να ξεφουσκώσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έφαγες πολύ τα Χριστούγεννα; Πιες αυτό το «πράσινο» smoothie για να ξεφουσκώσεις

Μέχρι το γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Τα Χριστούγεννα πέρασαν και ένα πράγμα είναι σίγουρο, τόσο εσύ, όσο κι εμείς έφαγες αυτές τις δύο ημέρες σαν να μην υπάρχει αύριο. Και πολύ καλά έκανες, γιατί αν μένεις μόνη σου, εκτίμησες λίγο παραπάνω το σπιτικό φαγητό της μαμάς σου (που πλέον δεν το έχεις κάθε μέρα) και το απόλαυσες μέχρι τέλους. Τα οικογενειακά τραπέζια είχαν την τιμητική τους αυτές τις μέρες και προφανώς θα ήταν αγένεια το να μην τσιμπήσεις κάτι.

Ξέρουμε πως σκέφτεσαι από τώρα το bikini body, αλλά δεν θέλουμε να αγχώνεσαι, γιατί έχεις άπειρο χρόνο μπροστά σου για να συνεχίσεις τη διατροφή και το γυμναστήριο για να πιάσεις τον στόχο σου. Είναι κάτι που βρίσκεται κάθε χρόνο στα resolutions της νέας χρονιάς. Αν λοιπόν έφαγες πολύ αυτές τις μέρες και νιώθεις παραφουσκωμένη, σου έχουμε ένα smoothie για να ξεφουσκώσεις λιγάκι και να έχεις και την απαραίτητη όρεξη γιατί πλησιάζει και το γιορτινό τραπέζι της πρωτοχρονιάς.

Το smoothie που θα δεις έχει μόνο 100 θερμίδες και είναι ό,τι πιο «πράσινο» έχεις πιεί ποτέ στη ζωή σου. Θα ξεφουσκώσεις σίγουρα και θα πάρεις και αμέτρητα θρεπτικά συστατικά από τα υλικά του.

Θα χρειαστείς:

120 ml. νερό
113 γρ. πάγο
130 γρ. κομμένο αγγούρι
20 γρ. σπανάκι ή kale
30 ml. (1 κ.σ) χυμό λεμονιού
14 γρ. (2 κ.σ) λιναρόσπορο

Ρίξε όλα σου τα υλικά στο μπλέντερ και ανακάτεψέ τα, ώσπου να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Άδειασε το σε ένα ποτήρι και πιες το. Αυτό το smoothie (μία μερίδα) σου παρέχει 6 γρ. λιπαρών, 10 γρ. υδατανθράκων, 5 γρ. φυτικών ινών και 4 γρ. πρωτεΐνης. Επιπλέον έχει μόνο 100 θερμίδες.