Δεν ξέρεις τι να φας αντί για σνακ; Αυτό το smoothie έχει μόνο 286 θερμίδες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Δεν ξέρεις τι να φας αντί για σνακ; Αυτό το smoothie έχει μόνο 286 θερμίδες

Και είναι εντελώς υγιεινό

Έχεις διαβάσει κι έχεις ακούσει ουκ ολίγες φορές, πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας σου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει να ξυπνάς και να τρως ότι έχεις μέσα στο σπίτι. Πρέπει να βρεις τις ανάγκες σου και να ετοιμάζεις κάθε φορά το ιδανικό για εσένα πρωινό. Υπάρχουν όμως και αυτές οι μέρες που τα πρωινά βιάζεσαι και δεν προλαβαίνεις να κάνεις σχεδόν τίποτα.

Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος κι εσύ δεν ξέρεις τι να φας για πρωινό; Αυτό το smoothie που θα δεις παρακάτω έχει μόνο 286 θερμίδες είναι απόλυτα υγιεινό και θα σε γεμίσει ενέργεια. Στοιχηματίζουμε μάλιστα πως θα γίνει το αγαπημένο σου και δεν θα το φτιάχνεις μόνο όταν δεν προλαβαίνεις. Το smoothie αυτό περιέχει κανέλα, σμέουρα, αλλά κι μικρή ποσότητα λαχανικών. Είναι επίσης γεμάτο με φυτικές ίνες και περιέχει πρωτεΐνες και λιπαρά φυτικά έλαια από το βούτυρο αμυγδάλου, καθιστώντας το μια ισορροπημένη επιλογή πρωινού.

Τι θα χρειαστείς:

1 cup (240 ml) άγλυκο γάλα αμυγδάλου
1/2 cup (125 γρ.) κατεψυγμένα σμέουρα
1 cup (20 γρ.) σπανάκι ή kale
2 tablespoons (32 γρ.) βούτυρο αμυγδάλου
1/8 teaspoon κανέλα

Τα ρίχνεις όλα μαζί στο μπλέντερ και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το smoothie αυτό έχει 286 θερμίδες, 21 γρ. λιπαρών, 19 γρ. υδατάνθρακες, 10 γρ. φυτικών ινών και 10 γρ. πρωτεΐνης.