Κάνεις διατροφή; Πώς θα τσικνίσεις χωρίς να πάρεις γραμμάριο

Πατούλια Κατερίνα
Κάνεις διατροφή; Πώς θα τσικνίσεις χωρίς να πάρεις γραμμάριο

Τσικνοπέμπτη 

Η μέρα που τρως κρέας κυρίως ψητό με ενθουσιασμό έφτασε! Όχι ότι τον υπόλοιπο καιρό τρως λαχανικά και ψάρι. Πώς όμως θα καταφέρεις να μην πάρεις γραμμάριο, να μην φουσκώσεις και να μην πονέσει το στομάχι σου, ειδικά αν το 2020 σε βρήκε να κάνεις διατροφή.

Καλό είναι να μην πας νηστική στο αυριανό τσιμπούσι της Τσικνοπέμπτης: Φάε κάτι ελαφρύ για μεσημεριανό και οπωσδήποτε κάποιο φρούτο ή κάποιο γιαούρτι για απογευματινό. Με αυτό τον τρόπο θα περιορίσεις την ποσότητα που θα καταναλώσεις.

Αφήνε το πηρούνι κάτω κατά τη διάρκεια του γεύματος! Μπορεί να μην το έχεις παρατηρήσει αλλά συνήθως κρατάμε το πηρούνι όσο είμαστε καθισμένοι στο τραπέζι, με αποτέλεσμα να τσιμπολογάμε διαρκώς.

Ξέρετε τι πρέπει να φας! Κρέας (χωρίς πετσούλες, λιπάκια κλπ.) με άφθονη σαλάτα. Τα υπόλοιπα όπως: πατάτες, ψωμιά, πίτες απλά προσθέτουν θερμίδες και στο κάτω κάτω δεν είναι τσικνιστά. Και για τις σος, ας μην μιλήσουμε, άφησέ τις κάτω!

Προσοχή και μέτρο στο αλκοόλ και στο επιδόρπιο:

Μόλις αρχίσεις να αναζητάς αναψυκτικό, ήρθε η ώρα να σταματήσεις! Καλό είναι να μην κάνεις υπερβολές, ειδικά αν το γεύμα είναι βραδινό γιατί θα δυσκολευτείς να χωνέψεις.

Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, www.coachmydiet.wordpress.com

Αν θες να μάθεις πόσες θερμίδες κρύβει η Τσικνοπέμπτη δες την παρακάτω gallery