Wellness Plate: Πώς θα ετοιμάσεις σωστά ένα ολοκληρωμένο και healthy πλατό

Wellness Plate: Πώς θα ετοιμάσεις σωστά ένα ολοκληρωμένο και healthy πλατό

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ποιες είναι οι λεπτομέρειες που μπορούν να «απογειώσουν» μια καλοκαιρινή βραδιά; Φαντάσου πόδια απλωμένα στα κάγκελα του μπαλκονιού, την αγαπημένη σου playlist να παίζει χαμηλόφωνα, τις κολλητές σου στις δίπλα καρέκλες να απολαμβάνουν homemade δροσιστικά ροφήματα από τα χεράκια σου και ανάμεσά σας, ένα χορταστικό πλατό γεύσεων, που βάζει τις δικές του απολαυστικές «πινελιές» σε αυτή την ξεχωριστή νύχτα!

Η αλήθεια είναι πως οι σπιτικές μαζώξεις με λίγους και καλούς φίλους τείνουν να γίνονται όλο και συχνότερες το τελευταίο διάστημα. Και αν υπάρχει μία άκρως λαχταριστή αφορμή, που μπορεί να μας φέρει ακόμη πιο κοντά, αυτή είναι το καλό φαγητό! Όλοι γνωρίζουν άλλωστε, πως δεν υπάρχει πιο ανθρώπινος τρόπος να εκφράσεις σε κάποιον την αγάπη σου, από το να του προσφέρεις ένα πιάτο ή καλύτερα ένα «πλούσιο» και χορταστικό πλατό, γεμάτο εδέσματα, λαχταριστά dips και... ψαγμένες finger food επιλογές, που σε συνδυασμό με μία τραγανή φρυγανιά, θα «γαργαλίσουν» ευχάριστα τον ουρανίσκο του.

Ωστόσο, αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία από την επιλογή των γεύσεων που θα εμπλουτίσουν το πλατό, είναι η ποιότητα και η θρεπτική τους αξία. Ειδικότερα στην περίπτωση που το πλατό προορίζεται για εμάς και τους δικούς μας ανθρώπους, δεν μπορούμε να αρκεστούμε σε τίποτα λιγότερο, πέρα από το καλύτερο! Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλα τα tips και τα «μυστικά», που θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις ένα πλατό υψηλής θρεπτικής αξίας, για να το απολαύσεις παρέα με αυτούς που αγαπάς περισσότερο στον κόσμο ή απλώς, κάνοντας ένα... αχόρταγο binge watching μόνη στο σπίτι!

WASA2

Μία απολαυστικά τραγανή βάση που πάει με όλα

Έχει σημασία να γνωρίζεις πως η επιτυχία ενός πλατό, δεν εξαρτάται μόνο από τις επιλογες που αυτό περιλαμβάνει, αλλά και από τη βάση στην οποία τις σερβίρουμε! Πριν βιαστείς, λοιπόν, να επιλέξεις μία οποιαδήποτε συσκευασία από το ράφι του σούπερ μάρκετ, να ξέρεις πως οι φρυγανιές Wasa, είναι η εναλλακτική που αξίζει να συμπεριλάβεις στο πλατό σου, αφού είναι η τραγανή και χορταστική λεπτομέρεια, η οποία θα αναβαθμίσει αυτή τη σπιτική εμπειρία απόλαυσης! Εκτός από την υπέροχη γεύση τους, που ταιριάζει -κυριολεκτικά- με τα πάντα, οι φρυγανιές Wasa είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και ταυτόχρονα, είναι τραγανές και γευστικές χωρίς να είναι πολύ γλυκιές, και μπορούν να συνοδεύσουν κάθε γεύμα, σε κάθε στιγμή της ημέρας! Για αυτόν τον λόγο αποτελούν την ιδανική επιλογή για υγιεινή και φυσική διατροφή σε όλο τον κόσμο.

WASA 3

Όσο πιο πολύχρωμο τόσο πιο υγιεινό

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, όσο πιο «πολύχρωμη» είναι μία διατροφή, τόσο πιο ωφέλιμη είναι για τον οργανισμό μας. Το ίδιο περίπου ισχύει και για το πλατό σου! Μην διαστάσεις, λοιπόν, να το μετατρέψεις σε έναν χρωματιστό καμβά από λαχανικά και φρούτα, «πηγές» βιταμινών και λοιπών θρεπτικών συστατικών, οι οποίες δημιουργούν μοναδικά gourmet twist και συναρπάζουν ακόμη και τους πιο έμπειρους γευσιγνώστες. Λεπτοκομμένα στικ καρότου, αγγουριού, χρωματιστών πιπεριών και μία γενναιόδωρη χούφτα ντοματίνια, είναι οι must προσθήκες, που καλό θα ήταν να μην λείπουν από κανένα πλατό. Επιπλέον, να ξέρεις πως με μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα ξετρυπώσεις πολλές πρωτότυπες ιδέες για σπιτικά dips από αγνά υλικά, όπως το γιαούρτι, το βαλσάμικο, το αβοκάντο, η πάστα ελιάς, στα οποία θα μπορείς να βουτάς τα στικ λαχανικών ή τη Wasa σου.

WASA 4

Θρεπτικές λεπτομέρειες για... γαρνιτούρα

Το μυστικό για να δείχνει ολοκληρωμένο ένα πλατό, είναι να μην αφήσεις κανένα σημείο της επιφάνειάς του κενό. Αφού τοποθετήσεις τους «πρωταγωνιστές», που δεν είναι άλλοι από τα αλλαντικά, τα τυριά και τις φρυγανιές με...γεωμετρική ακρίβεια, σειρά έχει η διακόσμηση του πλατό. Γαρνίροντας τα κενά σημεία με διαφορετικά είδη ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια ή αποξηραμένα φρούτα, και «ντύνοντας» το κάτω μέρος της επιφάνειας με στρώσεις από φύλλα ρόκας και φρυγανιές Wasa, να είσαι βέβαιη πως το «πλούσιο» και θρεπτικό πλατό σου, θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου και θα τους ανοίξει την όρεξη, αμέσως μόλις το εμφανίσεις στο τραπέζι.

Last but not least

Τέλος, για εσένα που θέλεις να δοκιμάζεις διαρκώς νέες γεύσεις, να ξέρεις πως οι φρυγανιές Wasa, διαθέτουν έξι διαφορετικές επιλογές με τις οποίες μπορείς να «παίξεις» και να δημιουργήσεις πρωτότυπα γευστικά «παντρέματα». Την Original που ενδείκνυται για κάθε στιγμή της ημέρας, την ολικής άλεσης, τη Fibre με αλεύρι ολικής και πίτουρο σιταριού, τη Μusli Gourmet με δημητριακά, νιφάδες και κανέλα, τη Sesam Gourmet και τέλος, την πολύ λεπτή φρυγανιά Delikatess, η οποία παρασκευάζεται με «ψυχρό ψήσιμο» και δεν περιλαμβάνει μαγιά.

WASA 5

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάς πως οι παραπάνω συμβουλές, σκοπό έχουν να σε εμπνεύσουν να πειραματιστείς με τα υλικά που υπάρχουν ήδη στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σου, δημιουργώντας ανεπανάληπτους συνδυασμούς, που θα ενθουσιάσουν τις κολλητές σου. Άφησε, λοιπόν, τη φαντασία σου ελεύθερη!