Detox alert: Πώς θα κάνεις αποτοξίνωση σε έξι ημέρες χωρίς να καταπιεστείς

Detox alert: Πώς θα κάνεις αποτοξίνωση σε έξι ημέρες χωρίς να καταπιεστείς

Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα «κάνω αποτοξίνωση»; Πόσες ημέρες είναι αρκετές για ένα επιτυχημένο detox;

Τα οφέλη της αποτοξίνωσης για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά: Από την αίσθηση ευεξίας στην καλύτερη διαχείριση του βάρους και από την απώλεια των παραπανίσιων κιλών στη μείωση κατακράτησης υγρών. Για όλους τους παραπάνω λόγους, πολλές είναι εκείνες οι οποίες δεν παραλείπουν να κάνουν detox συχνά κατά τη διάρκεια του έτους.

Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα «κάνω αποτοξίνωση»; Πόσες ημέρες είναι αρκετές για ένα επιτυχημένο detox; Αλήθεια, ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος για να κάνουμε αποτοξίνωση με ασφάλεια και κυρίως, χωρίς να καταπιεστούμε;

Στη λίστα που ακολουθεί, θα βρεις τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και θα ανακαλύψεις τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρεις να κάνεις αποτοξίνωση με ασφάλεια, χωρίς να στερηθείς όμορφες καλοκαιρινές στιγμές ή γεύσεις. Ιδού όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

#1 Θέτοντας το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα

Το πρώτο βήμα για να πραγματοποιήσεις ένα επιτυχημένο detox είναι να θέσεις ένα λογικό και ασφαλές χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη του στόχου σου. Έξι ημέρες αποτελούν ένα ιδανικό χρονικό διάστημα για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου, χωρίς να τον ζορίσεις. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μην κάνεις αποτοξίνωση πάνω από πέντε φορές τον χρόνο. Αν κάνεις detox για μεγάλα χρονικά διαστήματα (δηλαδή πάνω από έξι ημέρες) και αρκετά συχνά σε ετήσια βάση χωρίς να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τη διατροφή σου, ενδέχεται να ταλαιπωρήσεις τον οργανισμό σου. Ένα detox έξι ημερών, λοιπόν, είναι αρκετό για να προσφέρει στον οργανισμό σου όλα τα οφέλη της αποτοξίνωσης -από την ευεξία στο αδυνάτισμα και τη μείωση κατακράτησης υγρών- χωρίς να σε ταλαιπωρήσει.

detoxxxx

#2 Μένοντας μακριά από επιβλαβείς τροφές και συνήθειες

Αποτοξινώνω τον οργανισμό μου σημαίνει ότι κρατώ μακριά μου και αποβάλλω βλαβερές τοξίνες. Αυτό είναι το βασικό concept πίσω από ένα detox. Για να καταφέρεις, λοιπόν, να κάνεις μια επιτυχημένη αποτοξίνωση, θα χρειαστεί να μείνεις μακριά από τρόφιμα και συνήθειες που βλάπτουν τον οργανισμό σου. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις κάποια εξουθενωτική δίαιτα ή να στερηθείς τις αγαπημένες σου γεύσεις. Αποτοξινώνω τον οργανισμό μου δεν σημαίνει, άλλωστε, ότι ωθώ τον εαυτό μου στα άκρα ή τον καταπιέζω. Για ένα διάστημα μερικών ημερών θα χρειαστεί απλώς να μην καταναλώνεις αλκοόλ, να περιορίσεις ή να «κόψεις» τη ζάχαρη, το αλάτι, τα επεξεργασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα και τα ζωικά λιπαρά. Γενικά, θα χρειαστεί να μείνεις μακριά από τη λευκή ζάχαρη, το λευκό αλεύρι και το αλάτι. Σίγουρα μπορείς να αντέξεις μερικές ημέρες δίχως κάτι από τα παραπάνω.

parapanwww

#3 Στρέψου στους κατάλληλους φυτικούς «συμμάχους»

Μπορεί κάποιες τροφές να βγαίνουν… εκτός μενού κατά το εξαήμερο της αποτοξίνωσής σου, ωστόσο, κάποιες άλλες δεν πρέπει να απουσιάζουν από το διατροφολόγιό σου. Γιατί; Διότι μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τον detox στόχο σου. Αυτές οι υπερτροφές είναι η αγκινάρα, η πικραλίδα, η σημύδα και το πράσινο τσάι και όλες τους είναι -μεταξύ άλλων- γνωστές για τη συμβολή τους στην αποτοξίνωση και την αποβολή των επιπλέον υγρών από τον οργανισμό. Για παράδειγμα, η αγκινάρα είναι ένα παραδοσιακό φυτικό προϊόν που ενδείκνυται για την ανακούφιση των πεπτικών διαταραχών και του φουσκώματος, η πικραλίδα είναι ένα φυσικό διουρητικό, η σημύδα είναι ένα παραδοσιακό φυτικό εκχύλισμα το οποίο ανακουφίζει την ουροδόχο κύστη από μικρές φλεγμονές, ενώ το πράσινο τσάι είναι ένα γνωστό ισχυρό αντιοξειδωτικό που, μεταξύ άλλων, περιέχει συστατικά τα οποία δρουν ευεργετικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απώλειας βάρους.

varousss

Βέβαια, για να λάβεις τα παραπάνω στις κατάλληλες ποσότητες, δηλαδή εκείνες που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις ένα ασφαλές και επιτυχημένο detox, καλό είναι να στραφείς σε ένα αξιόπιστο συμπλήρωμα διατροφής, όπως το Superfoods S DETOX. Περιέχει τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα πικραλίδας, σημύδας, πράσινου τσαγιού και αγκινάρας και θα σε βοηθήσει να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου σε έξι ημέρες, να μειώσεις την κατακράτηση υγρών, να προετοιμάσεις το σώμα σου για αδυνάτισμα και να αισθανθείς ένα γενικότερο αίσθημα ευεξίας. Με λίγα λόγια, είναι ο detox «σύμμαχος» που χρειάζεσαι.

S DETOX R GR jpeg

#4 Πες το νερό… νεράκι

Τέλος, καλό είναι να μην αμελείς να πίνεις αρκετό νερό σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια των έξι ημερών της αποτοξίνωσης του οργανισμού σου. Προσπάθησε να καταναλώνεις τουλάχιστον δύο λίτρα νερό ημερησίως. Διότι το νερό συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό και την ίδια ώρα, περιορίζει το αίσθημα της πείνας που μπορεί να αισθάνεσαι μέσα στην ημέρα. Τόσο απλά και εύκολα.

667777

Έξι ημέρες, λοιπόν, αρκούν για να απομακρύνεις με ασφάλεια τις τοξίνες από τον οργανισμό σου, να διαχειριστείς καλύτερα το βάρος σου και να αισθανθείς ξανά ευεξία. Με πολύ νεράκι, μερικές υγιεινές διατροφικές επιλογές, μένοντας μακριά από επιβλαβείς τροφές και συνήθειες και έχοντας τον κατάλληλο φυτικό «σύμμαχο» στο πλευρό σου, δηλαδή το Superfoods S DETOX, θα πετύχεις τον στόχο σου.

Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλειά σου έρχεται σε πρώτο πλάνο. Για αυτόν τον λόγο, μην ξεχνάς να συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου ή έναν ειδικό κάθε φορά που θέλεις να κάνεις detox!

DPG Network