Δώδεκα πράγματα που θα καταλάβεις όταν χάσεις πάνω από δέκα κιλά

Πατούλια Κατερίνα
Δώδεκα πράγματα που θα καταλάβεις όταν χάσεις πάνω από δέκα κιλά

Όταν χάνεις 14 κιλά, καταλαβαίνεις πολλά

Αυτή η ιστορία αδυνατίσματος ξεκίνησε στην αρχή του 2020 και αφορμή ήταν μια φωτογραφία της Δέσποινας Καμπούρη την οποία θα πρέπει να ευχαριστώ από εδώ και στο εξής!

Long story short, σε ένα queen brunch η Δέσποινα ήθελε να μας φωτογραφίσει και να που η δική μου φωτογραφία- ξέρω καλά πως η Δέσποινα αυτό που φωτογραφίζει, αυτό βλέπει και γι΄αυτό έχει ένα τόσο επιτυχημένο account - με χάλασε. Ούτε η γωνία λήψης έφταιγε, μηδέ και ο φωτισμός, αυτά τα μαγουλάκια που είχαν καλύψει όμορφα το πρόσωπό μου με έκαναν να ψάξω και τον αριθμό στη ζυγαριά, ενώ και κάποια ρούχα είχαν εδώ και καιρό τσιτώσει επικίνδυνα ή απλά δεν κούμπωναν.

kila2

Και κάπως έτσι το πήρα απόφαση. Γυμναστική κάθε μέρα ήταν ο στόχος μου για το 2020 και με ένα τηλέφωνο, εμφανίστηκα και πάλι στην Κλειώ, την διατροφολόγο μου, που με είχε βοηθήσει δύο φορές ακόμα μετά από κάθε γέννα να χάσω, στο περίπου γιατί πάντα τα παρατούσα, τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Έξι μήνες μετά, με βρίσκεις μείον 14 κιλά, χωρίς να έχω λιμοκτονήσει αλλά έχοντας σημαντικές αλήθειες να μοιραστώ μαζί σου με βάρος που είχα να με δω από το Λύκειο και πίστεψε με έχουν περάσει κοντά 20 χρόνια από την αποφοίτησή μου.

H βασικότερη αλήθεια που δεν την βάζω καν σε νούμερα και αριθμούς έχει να κάνει με εσένα! Κανένα νούμερο στη ζυγαριά, δεν ορίζει την ευτυχία σου. Δεν σημαίνει πως αν αδυνατίσεις θα σε αγαπούν περισσότερο. Το θέμα είναι να είσαι ευτυχισμένη εσύ με τα κιλά σου, κι αν δεν είσαι, να το αλλάξεις!

Εξτρα μυστικό! Βγάζε φωτογραφίες από το διάστημα που προσπαθείς, θα εκπλαγείς κι εσύ η ίδια με την αλλαγή που θα βλέπεις βδομάδα με την βδομάδα. Εγώ ξεκίνησα στα -5 κιλά και το μετάνιωσα.

kila1

1. Οι άνθρωποι που θα σου δώσουν κουράγιο να τα καταφέρεις, είναι αυτοί που σε θέλουν στα καλύτερά σου: Και θα το καταλάβεις, από την γλυκιά τους την κουβέντα, το πώς δεν θα σου λένε να βγείτε διαρκώς έξω για φαγητό και δεν θα σου λένε πως δεν έχουν σημασία τα κιλά και οι δίαιτες. Θα σε βοηθήσουν κυρίως πνευματικά να μην τα παρατήσεις.

2. Η αρχή θα είναι δύσκολη: Οι ειδικοί λένε πως πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 20 ημέρες για να συνηθίσεις μια νέα ρουτίνα ζωής. Ισχύει. Το να αλλάξεις τις διατροφικές και fitness συνήθειές σου, να θυσιάσεις εκείνο το τελευταίο γλυκό και μπέργκερ, δεν θα είναι εύκολο αλλά σου υπόσχομαι πως μετά από τον πρώτο μήνα και με την αυτοπεποίθηση που θα έχεις με τα πρώτα κιλά που θα χάσεις, θα τα παρατήσεις δυσκολότερα.

3. Αυτοί που δεν το περιμένεις, θα σου πουν τον καλό λόγο: Η υποστήριξη που θα έχεις από ανθρώπους που σε ξέρουν και δεν θα σε αναγνωρίζουν αλλά κι από εκείνους που βλέπουν την προσπάθειά σου,θα σου δίνει δύναμη. Δεν θα το πιστεύεις μάλιστα όταν άνθρωποι με τους οποίους έχεις να μιλήσεις καιρό, θα σου στείλουν μια αντίδραση και μια κουβέντα υποστήριξης ενώ άλλοι που σε βλέπουν πιο συχνά και υποτίθεται πως είναι πιο κοντά σου, δεν θα σου πουν τίποτα. Εντέλει, θα καταλάβεις πως δεν έχεις ανάγκη την υποστήριξη εκείνων που δεν θέλουν να στην δώσουν και πως υπάρχουν και άνθρωποι που απλά ζηλεύουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι σημαντικό για εσένα αυτή τη στιγμη, thats life.

105721498 1425039611018021 9166871366655072779 n

4. Δεν θα έχεις ρούχα να βάλεις: Το να πέσεις από το large στο small μέσα σε μισό χρόνο, θα σου δώσει την ευκαιρία να ανανεώσεις όλη σου την γκαρνταρόμπα. Θα κλάψεις λίγο για εκείνα τα πανάκριβα φορέματα που αγόρασες και δεν θα μπορέσεις να τα ξαναφορέσεις! Χαλάλι.

5. Ο κόσμος θα απορεί πώς τα κατάφερες, πες την αλήθεια: Μην το παίζεις μπλαζέ και μην λες πως τα κατάφερες χαλαρά και χωρίς προσπάθεια. Όσοι θέλουν να ξεκινήσουν την προσπάθεια που έκανες εσύ, θα πρέπει να ξέρουν πως ζορίστηκες και πως τα κατάφερες μόνο με συνδυασμό άσκησης και διατροφής και όχι κάποια δίαιτας που βρήκες από γνωστό γνωστού αλλά από την διατροφή που δημιούργησε αποκλειστικά για εσένα ειδικός διατροφής.

kila3

6.Οι τροφές μπορεί να έχουν διαφορετική γεύση: Η απώλεια πολλών κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να διαφοροποιήσει τους γευστικούς σου κάλυκες. Η αλήθεια είναι πάντως πως θα βλέπεις το φαγητό με άλλο μάτι και θα εκτιμήσεις αυτό που λέμε καλό φαγητό.

7. Η άσκηση δεν είναι πια αγγαρεία, είναι διασκέδαση: Όταν έχεις περιττά κιλά, η άσκηση μπορεί να προκαλεί πόνους στις αρθρώσεις και δυσκολία στην αναπνοή σε σύγκριση με έναν άνθρωπο με φυσιολογικό βάρος. Όταν αρχίσεις να αδυνατίζεις, η άσκηση θα σου φαίνεται λιγότερο καταναγκαστική και περισσότερο ευχάριστη. Επιπλέον, το ότι θα είσαι πιο αδύνατη σημαίνει πως θα είσαι επίσης πιο γρήγορη και πιο δυνατή. Αποτέλεσμα: Εκεί που ανέβαινεις στο ελλειπτικό και αγανακτούσες, θα ανεβαίνεις και θα βγάζεις εύκολα το πιο δύσκολο πρόγραμμα, άσε που θα έχεις αντοχή να κυνηγάς δύο νήπια non spot.

8. Θα δείχνεις νεότερη: Ξανάνιωσες και δείχνεις δέκα χρόνια μικρότερη, είναι οι ατάκες που ακούω πιο συχνά το τελευταίο διάστημα. Νομίζω πως και οι φωτογραφίες που βλέπω από τα προηγούμενα χρόνια μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Σε συνδυασμό με την ανεβασμένη αυτοπεποίθηση και την αλλαγή διάθεσης, είναι σίγουρο πως η δίαιτα δεν σου κόβει μόνο φαγητό αλλά και χρόνια.

105614278 945580569236819 786782059486742848 n

9. Θα δεχτείς παρατηρήσεις για πράγματα που δεν είχες ποτέ φανταστεί: Γιατί φόρεσες το crop τοπ, γιατί έβαλες το κολάν, πώς και φοράς σορτσάκι. Αν είσαι και μάνα, το ζήτημα θα τριπλασιαστεί. Μετά κάποιοι θα θυμηθούν πως όταν εκείνοι ήθελαν να αδυνατίσουν τους έλεγες πως μια χαρά είναι και γενικά ο κόσμος θα θυμηθεί φαντάσματα και δράκους! Σε όλους αυτούς πες απλά Dracarys και καλή καρδιά!

Tα τρία τελευταία μυστικά θα τα δεις στην gallery παρακάτω