4 ροφήματα που σε βοηθούν να χάσεις το λίπος της κοιλιάς

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 ροφήματα που σε βοηθούν να χάσεις το λίπος της κοιλιάς

Τα πιο απλά είναι και τα πιο καλά

Μια καλά ισορροπημένη διατροφή και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι αυτό που χρειάζεσαι, όμως δεν πρέπει να ξεχνάς τη σημασία ορισμένων ροφημάτων που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας, στην καταπολέμηση του λίπους της κοιλιάς και στην επίτευξη των στόχων απώλειας βάρους. Το να παίρνεις κιλά γύρω από την κοιλιά είναι εύκολο, αλλά η απώλεια τους μπορεί να είναι ένας εφιάλτης και ακόμη πιο δύσκολη από ό, τι νομίζεις.

Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζεις και να κατανοήσεις ότι η απώλεια λίπους στην κοιλιά είναι μια σταδιακή διαδικασία που απαιτεί τον σωστό συνδυασμό προπόνησης και διατροφής. Δεν μπορεί να επιτευχθεί εν μία νυκτί, αλλά είναι σίγουρα δυνατό να ρίξεις όλο αυτό το λίπος της κοιλιάς που σε κάνει να μην θεωρείς ωραίο τον εαυτό σου με τις απλούστερες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Δες 4 ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να ρίξεις το λίπος γύρω από την κοιλιά σου.

#1. Πράσινο τσάι

Στην κορυφή της λίστας είναι το πράσινο τσάι που είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά γνωστά ως κατεχίνες που πιστεύεται ότι καταπολεμούν το επίμονο λίπος της κοιλιάς. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού βοηθά στη συρρίκνωση της κοιλιάς. Οι κατεχίνες αυξάνουν την απελευθέρωση λίπους από λιπώδη κύτταρα στην κοιλιά και επίσης επιταχύνουν την ικανότητα καύσης λίπους του ήπατος.

#2. Νερό με κανέλα

Η κανέλα αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό που επιταχύνει τη διαδικασία απώλειας βάρους. Βοηθά επίσης στο μεταβολισμό της ζάχαρης που μετατρέπεται σε λίπος και συνήθως συσσωρεύεται γύρω από την κοιλιά εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά από το σώμα. Ανακάτεψε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα με ζεστό νερό και μέλι και πίνε το κάθε πρωί.

#3. Μηλόξυδο με ζεστό νερό

Συνιστάται συχνά να ξεκινάς την ημέρα σου με μηλόξυδο για ομαλή πέψη όλη την ημέρα. Το μηλόξυδο δρα ως διεγερτικό της χολής και διατηρεί τα επίπεδα του pH στο στομάχι ισορροπημένα που μπορούν να σε βοηθήσουν να επιτύχεις μια επίπεδη κοιλιά. Είναι επίσης γνωστό ότι αυξάνει τον κορεσμό και καταστέλλει την όρεξή σου. Μπορείς λοιπόν να πίνεις ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο με ζεστό νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι.

#4. Χυμός ανανά

Ο χυμός ανανά πιστεύεται ότι είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το λίπος της κοιλιάς. Ένα σημαντικό ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη και βρίσκεται στο χυμό του ανανά βοηθά στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και καίει το υπερβολικό λίπος του στομάχου.