Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να φας πριν την γυμναστική

Πατούλια Κατερίνα
Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να φας πριν την γυμναστική

H Jillian Michaels μίλησε

Έχεις μπει και πάλι σε πρόγραμμα άσκησης και δίαιτας. Και επειδή το ωράριο σου είναι μπερδεμένο, καταλήγεις να γυμνάζεσαι είτε φαγωμένη, είτε εντελώς νηστική.

Όπως αποκαλύπτει η trainer Jillian Michaels καμία από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις δεν θα εξυπηρετήσει την καλύτερη δυνατή προπόνηση με το πιο σωστό αποτέλεσμα για σένα και τη γραμμή σου.

Η ειδικός εξηγεί πως μέσα στα 60 λεπτά που μεσολαβούν μέχρι να προπονηθείς, δεν πρέπει να καταναλώσεις ένα πλήρες γεύμα. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα, κράμπες και πόνο στο έντερο ενώ ανεβαίνει πιο πολύ η πίεση και ο καρδιακός παλμός.

Το ιδανικό είναι τη στιγμή της προπόνησης, η κυκλοφορία του αίματος να στοχεύει τους μυς κι όχι το να χωνέψουμε το γεύμα που απολαύσαμε.

Το να προπονηθείς με άδειο στομάχι είναι επίσης κακή ιδέα γιατί τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα δεν θα σου δώσουν την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Οπότε, ιδανικά πρέπει να κάνεις ένα ελαφρύ γεύμα 1 με 2 ώρες πριν την προπόνηση που θα περιλαμβάνει καθαρή πρωτεΐνη μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα λιπαρά και σύνθετους υδατάνθρακες.

Η Jillian προτείνει μήλο με βούτυρο αμυγδάλου που βοηθάει στην πρωτεινοσύνθεση και ένα ρόφημα όπως μάτσα ή οργανικό καφέ.