Μήπως αγοράζεις κοτόπουλο με τον λάθος τρόπο όλα αυτά τα χρόνια;

Πατούλια Κατερίνα
Μήπως αγοράζεις κοτόπουλο με τον λάθος τρόπο όλα αυτά τα χρόνια;

Ξέρεις να επιλέγεις κοτόπουλο;

Λατρεύεις το κοτόπουλο αλλά δεν είσαι σίγουρη πως επιλέγεις το σωστό κοτόπουλο. Μήπως έκανες την λάθος επιλογή τόσα χρόνια;

Αν έμεινες πρόσφατα μόνη σου, σου έχουμε κάποια μυστικά. Για παράδειγμα, απόφυγε τις συσκευασίες με κοτόπουλο χωρίς πέτσα ή χωρίς κόκκαλα.

Μπορείς εννοείται να επιλέξεις τα συσκευασμένα κομμάτια κοτόπουλου που αναγράφουν την ημερομηνία παραγωγής και λήξης. Προτίμησε το κοτόπουλο με πέτσα και με κόκκαλα γιατί απαιτείται η λιγότερη δυνατή επεξεργασία του κρέατος αλλά και γιατί τα κόκκαλα του κοτόπουλου αποτελούν κομμάτι που μπορεί να χαρίσει έξτρα γεύση στο κρέας.

Όσο για την πέτσα, κράτησέ την οπωσδήποτε στο ψήσιμο, μιας και η πέτσα κρατά το κοτόπουλο ζουμερό.

Στην επιλογή, θυμήσου πως το φρέσκο κοτόπουλο ή εκείνο που δεν έχει αλλοιωθεί, πρέπει να είναι έντονα ροζέ. Το λευκό κρέας αρχίζει να γίνεται γκρι όσο παλιώνει, οπότε δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την οσμή. Αν το κομμάτι που αγόρασες ακόμα και πρόσφατα μυρίζει, πέταξέ το.



Ένα ακόμα μυστικό είναι να προτιμάς όχι κάποιο φανταστικό είδος ή κομμάτι από το κοτόπουλο αλλά να επιλέγεις κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής. Μπορεί να είναι πιο ακριβό αλλά το ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο έχει περισσότερα Ω3 λιπαρά και μονοακόρεστα λιπαρά και πρωτεΐνη.