Η δίαιτα F-factor είναι ο τρόπος για να αδυνατίσεις χωρίς να στερηθείς τίποτα

Η δίαιτα F-factor είναι ο τρόπος για να αδυνατίσεις χωρίς να στερηθείς τίποτα

Γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής τελευταία.

Όπως καλά θα γνωρίζεις οι περισσότερες γυναίκες σε κάποια στιγμή της ζωής μας θελήσαμε να απαλλαγούμε από μερικά περιττά κιλά. Μια νέα, πολλά υποσχόμενη δίαιτα έχει αρχίσει να γίνεται talk of the town το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι influencers που τη δοκίμασαν και μοιράστηκαν αργότερα την εμπειρία τους στα social media. Ο λόγος για τη δίαιτα F-factor, την οποία ανακάλυψε η Tanya Zuckerbrot, επίσημη διαιτολόγος της διοργάνωσης Miss Universe.

Η δίαιτα F-Factor είναι μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Στόχος της συγκεκριμένης διατροφής είναι οι ίνες να δημιουργούν κορεσμό, παρέχοντας παράλληλα χαμηλό θερμιδικό φορτίο. Ιδανικά πρέπει καταναλώνεις καθημερινά πολλές φυτικές ίνες και καθαρούς υδατάνθρακες, προσέχοντας όμως τα γραμμάρια των λιπαρών. Αντίστοιχα πρέπει να επιλέγεις σε κάθε γεύμα σου τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη. Για να στο κάνουμε ακόμη πιο εύκολο συγκεντρώσαμε τα 3 βασικά βήματα του συγκεκριμένου διατροφικού πλάνου.

Βήμα 1: Αυτό το βήμα συνήθως διαρκεί δύο εβδομάδες. Στόχος είναι να καταναλώνεις 1.000-1.2000 θερμίδες και 35 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα.

Βήμα 2: Χαρακτηρίζεται ως "συνεχιζόμενη απώλεια βάρους" και ουσιαστικά είναι το διάστημα που μπορείς να χάσεις όσο βάρος θέλεις μέχρι τον επιθυμητό στόχο. Σε αυτή τη φάση καταναλώνεις 1267-1467 θερμίδες την ημέρα, υψηλό αριθμό ινών, αλλά οι καθαροί υδατάνθρακες αυξάνονται στα 75 γραμμάρια την ημέρα, μαζί με επιπλέον τρεις μερίδες υδατανθράκων και τρεις μερίδες λίπους.

Βήμα 3: Γνωστή ως φάση συντήρησης. Οι διαιτολόγοι προτείνουν να καταναλώνεις 1.600-2.000 θερμίδες την ημέρα (ανάλογα με τον ΔΜΣ) και 125 γραμμάρια καθαρών υδατανθράκων. Τέλος, πρέπει να αυξήσεις σημαντικά την ημερήσια πρόσληψη νερού αφού είναι ένα τεράστιο μέρος της δίαιτας F-Factor.

Δες επίσης: Η πιο ωραία ιδέα για να μην φας μελομακάρονα από την ειδικό

https://www.instagram.com/p/B5nYN7iDjLO

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: pexels.com