Βρήκαμε γιατί δεν πρέπει να βάλεις ποτέ ξανά φέτα λεμόνι στο ποτό σου

Βρήκαμε γιατί δεν πρέπει να βάλεις ποτέ ξανά φέτα λεμόνι στο ποτό σου

Το λάθος που όλες κάνουμε.

Δεν θα ακούσεις ποτέ κανέναν γιατρό να σου λέει να μειώσεις την ημερήσια πρόσληψη νερού. Αυτό συμβαίνει επειδή το πόσιμο νερό είναι ένα από τα πιο υγιεινά πράγματα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου. Έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό αφού βοηθά το μεταβολισμό σου, τα δόντια, την πέψη, την υγεία των αρθρώσεων και πολλά ακόμη. Η σωστή και επαρκής ενυδάτωση βοηθά την απώλεια βάρους ενώ ενώ ενισχύει την απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών.

Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Το νερό δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση γι ' αυτό πολλοί άνθρωποι προσθέτουν συχνά μια φέτα λεμονιού στο νερό ή το ποτό τους. Έχουμε διαβάσει άλλωστε πως αυτό έχει διάφορα οφέλη για την υγεία. Σήμερα, οι ειδικοί έρχονται και ανατρέπουν όσα ξέραμε αφού υποστηρίζουν πως αυτή η συνήθεια είναι αρκετά επιβλαβής. Σύμφωνα με τον Toby Amidor, αυτή η λεπτή φέτα εσπεριδοειδών είναι στην πραγματικότητα πηγή μόλυνσης.

Μια φέτα λεμονιού στο νερό, το αναψυκτικό ή το κοκτέιλ φαίνεται σαν μια ωραία προσθήκη γεύσης αλλά στην πραγματικότητα περιέχει παθογόνους μικροοργανισμούς που μεταφέρονται στο ποτό σου. Καθώς τα φρέσκα λεμόνια πιάνονται με βρώμικα χέρια ή τεμαχίζονται σε μολυσμένες σανίδες κοπής, γίνονται άμεσα πηγή μικροβίων. Η αλήθεια είναι πως στο σπίτι δεν συνηθίζουμε να βάζουμε λεμόνι στα ποτά μας όμως όταν βρισκόμαστε σε ένα εστιατόριο ή μπαρ αυτό είναι πολύ σύνηθες. Είναι προτιμότερο λοιπόν να αποφεύγουμε τη φέτα λεμονιού ή πορτοκαλιού αφού δεν γνωρίζουμε εάν έχουν πλυθεί προηγουμένως.

Δες επίσης: 3 ξηροί καρποί που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος