Βρήκαμε πώς θα κάνεις αποτοξίνωση μέχρι το εορταστικό τραπέζι

Βρήκαμε πώς θα κάνεις αποτοξίνωση μέχρι το εορταστικό τραπέζι

Το απόλυτο επταήμερο πρόγραμμα για detox πριν τα Χριστούγεννα.

Ακριβώς σε μία εβδομάδα από σήμερα θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα ενώ έχουμε ήδη αρχίσει να μετράμε αντίστροφα για τον ερχομό του νέου έτους. Μπορεί φέτος η πανδημία να μας αναγκάζει να μείνουμε στο σπίτι αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα περάσουμε τις ξεχωριστές αυτές ημέρες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όπως συνηθίζουμε κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα μαζευτούμε οικογενειακώς γύρω από το τραπέζι για να απολαύσουμε τις καθιερωμένες Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Η αλήθεια είναι πως την περίοδο των εορτών όλες θα φάμε το κάτι παραπάνω όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες και ό,τι άλλο μαγειρέψουμε στο σπίτι. Τώρα είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας, διώχνοντας όλες τις τοξίνες. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να φάμε άφοβα λίγο παραπάνω τις γιορτινές ημέρες χωρίς να έχουμε τύψεις και κυρίως χωρίς να πάρουμε περιττό βάρος. Σήμερα ψάξαμε και βρήκαμε το απόλυτο επταήμερο detox plan για να "καθαρίσεις" τον οργανισμό σου ως τα Χριστούγεννα.

Πέντε ημέρες πριν ξεκινήσεις την αποτοξίνωση προσπάθησε να μειώσεις σταδιακά το αλκοόλ, τον καφέ, τα τσιγάρα, τη ζάχαρη, τα κορεσμένα λίπη και όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτά προστίθονται άλλωστε ως τοξίνες στο σώμα σου και είναι πολύ σημαντικό να τα βγάλεις από τη διατροφή σου. Ταυτόχρονα αύξησε την πρόσληψη φυτικών ινών, φρούτων, λαχανικών και φυσικά κατανάλωσε άφθονο νερό. Αυτό θα βοηθήσει ακόμη περισσότερη τη διαδικασία της αποτοξίνωσης.

1Η ΗΜΕΡΑ: Το πρωί πιες μισό λεμόνι σε ζεστό νερό ή τσάι βοτάνων. Αργότερα κάνε ένα γρήγορο περίπατο, βόλτα με ποδήλατο, yoga ή κολύμπι. Κατανάλωσε άφθονα λαχανικά όπως μαρούλι, μπρόκολο, καρότα, πατζάρια ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Φρόντισε τα γεύματά σου να αποτελούνται κυρίως από ψητά λαχανικά όπως μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μανιτάρια ή πιπεριές.

2H ΗΜΕΡΑ: Μπορείς να φας ένα smoothie σαν πρωινό, κινόα με λαχανικά σαν κύριο γεύμα και φυσικά να πιεις νερό με λεμόνι.

3Η ΗΜΕΡΑ: Δοκίμασε γιαούρτι με φρούτα σαν πρωινό. Το μεσημέρι μπορείς να φας ψάρι ή τόνο με λαχανικά και το βράδυ ένα μεγάλο πιάτο σαλάτα.

4H ΗΜΕΡΑ: Αν αγαπάς τα smoothie δοκίμασε γάλα με μπανάνα, το οποίο είναι τέλειο για πρώτο γεύμα. Σαν μεσημεριανό μπορείς να φας μια σούπα λαχανικών και το βράδυ ένα ψητό κοτόπουλο με λαχανικά.

5Η ΗΜΕΡΑ: Το πρωί φτιάξε ένα detox χυμό από μήλο, σπανάκι, τζίντζερ και λεμόνι. Το μεσημέρι μπορείς να φας ρύζι με λαχανικά της αρεσκείας σου. Ο ντάκος αποτελεί μια ωραία πρόταση για το βραδινό σου γεύμα.

6Η ΗΜΕΡΑ: Κατανάλωσε 1-2 φρούτα σαν πρωινό. Το μεσημέρι μπορείς να φας άπαχο κρέας με σαλάτα ή ψάρι. Το ίδιο ισχύει και για το βραδινό.

7Η ΗΜΕΡΑ: Πιες ένα χυμό σαν πρωινό. Το μεσημέρι μπορείς να φας άπαχο κρέας με σαλάτα ή ψάρι. Το ίδιο ισχύει και για το βραδινό.

Η αποτοξίνωση έλαβε τέλος. Είσαι πανέτοιμη να χαρείς τις ημέρες των εορτών και φυσικά να απολαύσεις τα αγαπημένα σου γεύματα.

Δες επίσης: Βρήκαμε γιατί δεν πρέπει να βάλεις ποτέ ξανά φέτα λεμόνι στο ποτό σου

https://www.instagram.com/p/CI266bDjRcJ

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: pexels.com



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232099