Θέλετε να χάσετε βάρος;

Θέλετε να χάσετε βάρος;

Αλλά σας αρέσει και το φαγητό... 

Δεν είναι ανάγκη να λιμοκτονείτε. Αν θέλετε να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε για πάντα, θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση θερμίδων σε φυσιολογικά για το βάρος και την ηλικία σας , επίπεδα, και να φροντίσετε να το τηρείτε.

Ποιος είναι ο σωστός αριθμός θερμίδων για εσάς; Χρησιμοποιήστε την εξής φόρμουλα για να το βρείτε. Αρχικά, βρείτε το επίπεδο δραστηριότητάς σας παρακάτω (σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες) και πολλαπλασιάστε το βάρος σας επί του αριθμού που εμφανίζεται. Μπορεί να είστε πέσει ανάμεσα σε δύο κατηγορίες, όπου σε αυτήν τη περίπτωση, ρυθμίστε τον αριθμό με την προσθήκη ενός πόντου, πάνω-κάτω. Το αποτέλεσμα που θα βγάλετε, είναι ο αριθμός των θερμίδων που χρειάζεστε για να διατηρήσετε το βάρος σας.

Ας πούμε ότι το βάρος σας είναι 135 λίβρες (62 κιλά, 1λίβρα꞊2,2κιλά) και κάνετε ελαφριά άσκηση μία έως τρεις ημέρες την εβδομάδα. Πολλαπλασιάστε το 135 με το 13,5 και το αποτέλεσμα δείχνει ότι θα πρέπει να λαμβάνετε περίπου 1.800 θερμίδες για να διατηρείτε το βάρος σας. Αν θέλετε να χάσετε κάποια κιλά, προσπαθήστε να «κόψετε» περίπου 250 θερμίδες την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο, σε ένα χρόνο, και χωρίς να κάνετε καμία άλλη αλλαγή, θα μπορούσατε να χάσετε περίπου 11 κιλά. Αν δε κάνετε και περισσότερη άσκηση, μπορείτε να χάσετε και πολύ περισσότερο βάρος.

«Μονάδες» άσκησης:

Ασκείστε: Σχεδόν ποτέ , πολλαπλασιάστε το βάρος σας επί 12

Ελαφριά, (1-3 ημέρες την εβδομάδα), πολλαπλασιάστε το βάρος σας επί 13,5

Μέτρια, (3-5 ημέρες την εβδομάδα), πολλαπλασιάστε το βάρος σας επί 15,5

Έντονα, (6-7 ημέρες την εβδομάδα), πολλαπλασιάστε το βάρος σας επί 17

Πολύ έντονα, καθημερινά, πολλαπλασιάστε το βάρος σας επί 19