Πώς θα αποτοξινωθείς εύκολα και αποτελεσματικά μετά το πασχαλινό τραπέζι

Πώς θα αποτοξινωθείς εύκολα και αποτελεσματικά μετά το πασχαλινό τραπέζι

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις detox μετά την υπερφαγία των προηγούμενων ημερών.

Το Πάσχα είναι μια περίοδος κατά την οποία καταναλώνουμε διάφορες λιχουδιές, γλυκά, κρέας και αλκοόλ. Το καθιερωμένο Κυριακάτικο τραπέζι διαθέτει ποικιλία τροφίμων, ποτών και σνακ οπότε συνήθως χαλάμε για λίγο την υγιεινή διατροφή μας. Σαν αποτέλεσμα οι επόμενες ημέρες μας βρίσκουν πρησμένες και ελάχιστα πιο βαριές στην ζυγαριά.

Το σώμα μας κάνει detox καθημερινά και το κλειδί για να βοηθήσουμε την αποτοξίνωση του σώματος, είναι να παρέχουμε στο σώμα μια σειρά από τρόφιμα με ενώσεις που υποστηρίζουν τις διαδικασίες αποτοξίνωσης. Αρχικά το νερό είναι το no1 αγαθό για την λειτουργία του πεπτικού συστήματος και τη σταθεροποίηση της όρεξης. Επιπλέον μας βοηθά να μην κάνουμε κατακρατήσεις υγρών.

Κάνε ένα διάλειμμα από το αλκοόλ και προτίμησε νερό ή ανθρακούχο νερό με φρέσκα φρούτα και βότανα. Κατανάλωσε φυτικές ίνες σε κάθε γεύμα προσθέτοντας βρώμη στο πρωινό, γλυκοπατάτα στο μεσημεριανό γεύμα, ρύζι στο δείπνο. Όσον αφορά τα σνακ πες ναι σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και χυμούς.

Βάλε τα όσπρια στο διατροφολόγιό σου επιλέγοντας ρεβίθια, φακές, φασόλια σε σαλάτες ή βρασμένα στον ατμό. Επιπλέον δοκίμασε χόρτα και πράσινα λαχανικά όπως πικραλίδα, radicchio, κάρδαμο, ρόκα, μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και παντζάρια. Τα παντζάρια μπορούν να πολτοποιηθούν, να ψηθούν ή να προστεθούν σε σαλάτες.

Δες επίσης: 7 στοιχεία που μαρτυρούν πως είσαι εθισμένη στη ζάχαρη



Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com