Κάνε ένα διάλειμμα ευεξίας από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης!

Κάνε ένα διάλειμμα ευεξίας από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης!

Πόσο εύκολο είναι να φροντίζεις το wellbeing και δη τη διατροφή σου, όταν βρίσκεσαι όλη μέρα εκτός σπιτιού; 

Μήπως το τελευταίο διάστημα προσπαθείς να απολαμβάνεις, όσο πιο συχνά μπορείς, μικρά διαλείμματα ευεξίας, που σε βοηθούν να ξεφεύγεις από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης;

Η αλήθεια είναι πως οι βόλτες για περπάτημα και χαλάρωση, αποτελούν μία συνήθεια της νέας πραγματικότητας, που ούτε εγώ θέλω να εγκαταλείψω. Βλέπεις, την εποχή που μείναμε σπίτι, το να παίρνω τους δρόμους για να απολαμβάνω την άσκησή μου, ακόμη και αν επρόκειτο για χαλαρό περπάτημα, ήταν μία επιλογή που με βοηθούσε να χαλαρώνω και να αποβάλλω το άγχος που αισθανόμουν.

Μπορεί, λοιπόν, η καθημερινότητά μου να έχει επανέλθει πλέον σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, ωστόσο, συνεχίζω να περνάω τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακά μου, δίνοντας ραντεβού στις πιο γραφικές γειτονιές της πόλης, στα πάρκα και τα άλση της Αθήνας, στα «κρυφά» δάση της ελληνικής πρωτεύουσας και φυσικά, στις παραλίες της. Με λίγα λόγια, φροντίζω να κάνω συχνά μικρές αποδράσεις που «καθαρίζουν» το μυαλό μου και «γεμίζουν» τις μπαταρίες μου. Από το Αισθητικό Δάσος Υμηττού μέχρι τον Εθνικό Κήπο και από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μέχρι το Πάρκο Τρίτση, την Πάρνηθα, τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου, το Σούνιο και την Ανάβυσσο. Στον ελεύθερό μου χρόνο θα με βρεις να απολαμβάνω στιγμές χαλάρωσης κοντά στο πράσινο ή δίπλα στη θάλασσα.

Πώς θα φροντίζεις το wellbeing σου ακόμη και εκτός σπιτιού

Αλήθεια όμως, πόσο εύκολο είναι να φροντίζεις το wellbeing και δη τη διατροφή σου, όταν βρίσκεσαι όλη μέρα εκτός σπιτιού; Αν προσπαθείς να ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή, η οποία βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε υγιεινά και σπιτικά γεύματα, τότε μπορείς να με καταλάβεις.

Διότι τα ραντεβού για αστικές περιηγήσεις μετά το γραφείο, οι εξορμήσεις στα πάρκα της πόλης, τα κυριακάτικα πρωινά στα δάση της Αττικής και οι ολοήμερες εξορμήσεις στις παραλίες, μπορούν να σε βγάλουν εύκολα εκτός διατροφικού προγράμματος, αν δεν έχεις μεριμνήσει να εξοπλιστείς καταλλήλως.

Σου έχω καλά νέα, λοιπόν, διότι μπορείς να βιώνεις κάθε φορά μία wholesome εμπειρία σε κάθε σου εξόρμηση, ακόμη και σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή σου. Και το στοιχείο-«κλειδί» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι αγνές πρώτες ύλες.

wasa2

Όταν ένα σνακ είναι αρκετό για να σου προσφέρει μία wholesome εμπειρία

Το αγαπημένο μου σνακ για τις βόλτες εκτός σπιτιού και τις μίνι εκδρομές κοντά στην πόλη, περιλαμβάνει λίγες θερμίδες, πολλή γεύση, μου προσφέρει ενέργεια και με κάνει να νιώθω χορτάτη στη στιγμή. Με λίγα λόγια, είναι το σνακ που χρειάζεσαι, αν κάνεις συχνά φυσιολατρικές εξορμήσεις εκτός σπιτιού, αλλά θέλεις να μένεις πιστή στο healthy διατροφικό σου πρόγραμμα.

Τι κάνω; Έχω στο backpack μου τα κατάλληλα υλικά ή φροντίζω να ετοιμάζω πριν φύγω από το σπίτι, ένα γλυκό και θρεπτικό σνακ με Wasa Delikatess, επιλέγοντας να προσθέτω συνήθως στην αγαπημένη μου τραγανή φρυγανιά σουηδικού τύπου, φυστικοβούτυρο και μπανάνα.

wasa3

Για να ετοιμάσεις και εσύ, λοιπόν, τη συνταγή μου με Wasa Delikatess φιστικοβούτυρο και μπανάνα στην επόμενη εξόρμησή σου, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 2 φρυγανιές Wasa Delikatess
  • Φιστικοβούτυρο
  • Μπανάνα
  • Βατόμουρα
  • Φύλλα Μέντας

Τα βήματα για να ετοιμάσεις αυτή τη γευστική συνταγή με τις αγαπημένες μου φρυγανιές, που φτιάχνονται από αγνές πρώτες ύλες, είναι απλά. Αρχικά, λοιπόν, θα αλείψεις τις φρυγανιές με φιστικοβούτυρο και θα κόψεις τη μπανάνα σε φέτες, τις οποίες θα βάλεις πάνω στις Wasa Delikatess μαζί με μερικά βατόμουρα. Στο τέλος, θα γαρνίρεις με φύλλα μέντας.

wasa4

Πίστεψέ με, μία μπουκιά από αυτή τη λεπτή και τραγανή φρυγανιά σίκαλης με την ξεχωριστή γεύση, μία δοκιμή από αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό με τη γεμάτη γεύση των φρούτων και του φιστικοβούτυρου, θα περιορίσει το αίσθημα της πείνας, θα σου δώσει ενέργεια για να συνεχίσεις την περιήγησή σου και κυρίως, θα σε βοηθήσει να ακολουθήσεις την υγιεινή σου διατροφή, ακόμη και εκτός σπιτιού.

Και αν έχεις περιβαλλοντικές ανησυχίες, όπως εγώ, θα χαρείς ιδιαίτερα μαθαίνοντας ότι οι Wasa κάνουν καλό σε εσένα, αλλά και τον πλανήτη. Βλέπεις, εκτός από το ότι για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται αγνά, φυσικά υλικά, όπως αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης, αλεύρι σίτου, σουσάμι, μαγιά και αλάτι, την ίδια ώρα, τόσο η παραγωγή, όσο και η διανομή τους, βασίζονται σε βιώσιμες διαδικασίες! Sounds good, έτσι; Ακριβώς όπως και ο ήχος της φρυγανιάς Wasa στην πρώτη μπουκιά!

wasa5

Όποια και αν είναι τα γλυκά και θρεπτικά συστατικά που θα επιλέξεις να βάλεις πάνω στη λεπτή και τραγανή φρυγανιά σου στην επόμενη εξόρμησή σου, να θυμάσαι ότι το στοιχείο-«κλειδί», είναι να δημιουργείς κάθε φορά υγιεινά και νόστιμα σνακ που σε γεμίζουν ενέργεια. Για να συμβεί αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να δίνεις προσοχή στη βάση που επιλέγεις. Και σε ό,τι αφορά στην πιο θρεπτική και αγνή βάση για τα healthy snacks σου, οι πρώτες ύλες κάνουν τη διαφορά. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που όσοι επενδύουν κάθε στιγμή στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και επιλέγουν να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, επιμένουν στη Wasa, τόσο εντός, όσο και εκτός σπιτιού!