5 tips για να παραμείνεις ενυδατωμένη τις ημέρες του καύσωνα

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 tips για να παραμείνεις ενυδατωμένη τις ημέρες του καύσωνα

Όλα όσα πρέπει να κάνεις τις καυτές ημέρες.

Για ακόμη μία ημέρα ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο στην πρωτεύουσα (και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας) και για καλή μου τύχη βρίσκομαι στο γραφείο με αναμμένο το air condition όσο σου γράφω αυτές τις γραμμές. Ο καύσωνας ακούγεται ότι θα είναι διαρκείας γι' αυτό οφείλουμε να προστατευτούμε και να παραμείνουμε καλά ενυδατωμένες αυτές τις καυτές ημέρες.

Το νερό είναι το no1 πράγμα που πρέπει να έχεις στην τσάντα σου αν θες να αποφύγεις την αφυδάτωση. Το ανθρώπινο σώμα άλλωστε αποτελείται κυρίως από νερό. Προσπάθησε να πίνεις καθημερινά 2,5-3 λίτρα νερού ή παγωμένου τσάι.

Τα σημάδια της αφυδάτωσης περιλαμβάνουν:

Σκούρα κίτρινα ούρα
Έντονη εφίδρωσης
Ξηρό δέρμα
Ταχυκαρδία
Ζαλάδα

7 χρήσιμα tips



1) Αγόρασε ένα μεγάλο παγούρι

Επένδυσε σε ένα μεγάλο παγούρι που θα έχεις μαζί σου στη δουλειά. Έτσι δεν θα ξεχνάς να πίνεις νερό και θα παραμένεις ενυδατωμένη όλη την ημέρα όπου κι αν βρίσκεσαι.

2) Κατανάλωσε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε νερό. Θα σε δροσίσουν, θα σε ενυδατώσουν και αποτελούν ιδανικό σνακ.

3) Βάλε τα smoothies στη ζωή σου

Εκτός από πολύ γευστικά τα smoothies είναι και πολύ θρεπτικά για τον οργανισμό. Συνήθως περιέχουν γάλα, φρέσκα φρούτα ή λαχανικά και είναι μία πολύ καλή λύση για να πάρεις υγρά κατά την διάρκεια της ημέρας.

7 υγιεινά smoothies που θα αντικαταστήσουν επάξια το milkshake σου

4) Πες ναι στο νερό καρύδας

Το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και έχει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση. Με λίγα λόγια είναι ένα ρόφημα που αξίζει να δοκιμάσεις τις ημέρες του καύσωνα για να ενυδατωθείς και να αντικαταστήσεις το απλό νερό.

5) Περιόρισε την κατανάλωση καφέ και μπύρας

Ο καφές είναι διουρητικός ωστόσο αυξάνει σημαντικά τη πιθανότητα αφυδάτωσης. Την ίδια ώρα το αλκοόλ κάνει κατακράτηση υγρών και σε «στεγνώνει». Προσπάθησε να περιορίσεις την κατανάλωσή τους ειδικά τις ημέρες του καύσωνα.

10 νόστιμα και υγιεινά σνακ για να πάρεις μαζί σου στην παραλία

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com