Με 2000 θερμίδες την ημέρα αυτές τις αλλαγές θα δεις στο σώμα σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Με 2000 θερμίδες την ημέρα αυτές τις αλλαγές θα δεις στο σώμα σου

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα επίπεδα ενέργειάς σου θα βρίσκονται στα ύψη.

Σίγουρα έχεις προσέξει πως στις περισσότερες ετικέτες τροφίμων συνήθως αναγράφεται η φράση «οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων». Ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) χρησιμοποιεί ως μέση τιμή αναφοράς τις 2.000 θερμίδες και όχι ως κανόνα. Έχεις αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε στο σώμα σου εάν λάμβανες καθημερινά τόσο μεγάλο αριθμό θερμίδων; Η απάντηση εξαρτάται φυσικά σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και τη σύσταση των τροφίμων που θα καταναλώσεις, από τον μεταβολισμό αλλά και τις καύσεις.

Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες ανάλογα με την ηλικία τους, τα επίπεδα δραστηριότητας και τη γενικότερη υγεία. Για παράδειγμα, ορισμένοι αθλητές καταναλώνουν 5.000 ή 6.000 θερμίδες την ημέρα και εξακολουθούν να έχουν σωστές αναλογίες.

Πριν από χρόνια, ο διάσημος αθλητής της κολύμβησης Michael Phelps έτρωγε 8.000 έως 10.000 θερμίδες καθημερινά για να έχει ενέργεια να ανταπεξέλθει στις προπονήσεις του. Οι ενεργειακές απαιτήσεις μπορεί επίσης να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όταν διανύεις περίοδο έντονου στρες.

https://www.instagram.com/p/CTNuqneBOhe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όμορφο δέρμα για πάντα! Οι καλύτερες αντιγηραντικές τροφές

Τι αλλαγές θα δεις στο σώμα σου αν καταναλώνεις 2000 θερμίδες

fagito1

Μια δίαιτα 2.000 θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ή αύξηση βάρους, ανάλογα με τους παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι από πού προέρχονται αυτές οι θερμίδες, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Για παράδειγμα αν καταναλώνεις 2.000 θερμίδες που προέρχονται από φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δεν έχει καμία σχέση με μια διατροφή ίδιων θερμίδων από ανθυγιεινές τροφές.



Οι γυναίκες δεν πρέπει να καταναλώνουν λιγότερες από 1.200-1500 θερμίδες την ημέρα αφού ο σοβαρός περιορισμός θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα, χολόλιθους και χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα έχουν άμεσο αντίκτυπο στον αριθμό των θερμίδων που μπορείς να καταναλώνεις καθημερινά για να διατηρείς το βάρος σου. Αν για παράδειγμα καις 500-600 θερμίδες στο τρέξιμο, σίγουρα μπορείς να φας λίγο περισσότερο χωρίς να δεις αύξηση στην ζυγαριά.

Τα πιο περίεργα αλλά θρεπτικά συστατικά που μπορείς να βάλεις στο smoothie σου

Πηγή κεντρικής: unsplash.com