15 τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος (photos)

Τσακιρίδου Χριστίνα
15 τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος (photos)

Όλα όσα μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου για να χάσεις λίπος χωρίς στερήσεις.

Όλες έχουμε κάποια στιγμή της ζωής μας αποφασίσει να ξεφορτωθούμε μερικά περιττά κιλά ή απλά να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην υγεία του δέρματος και την γενικότερη κατάσταση του οργανισμού.

Υγιεινά αλλά ταυτόχρονα παχυντικά; Kι όμως!

Δεν είναι όλες οι θερμίδες ίδιες ούτε όλες οι τροφές αποθηκεύονται με τον ίδιο τρόπο στο σώμα μας. Διαφορετικά τρόφιμα περνούν από διαφορετικές μεταβολικές οδούς στο σώμα και καταλήγουν να γίνονται λίπος ή μύες. Τα τρόφιμα που επιλέγεις μπορεί να έχουν πολύ διαφορετικές επιπτώσεις στην πείνα σου, τις ορμόνες και τον αριθμό των θερμίδων που καίς.

Σύμφωνα με μελέτες, έχοντας στο πρωινό σου ορισμένη ποσότητα πρωτεΐνης θα παραμείνεις χορτάτη στην συνέχεια της ημέρας σου και θα αποφύγεις τα γρήγορα και ανθυγιεινά σνακ. Επομένως καταναλώνοντας ένα αυγό το πρωί ή μια ομελέτα θα καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες κατα την διάρκεια της ημέρας και ταυτόχρονα θα χάσεις περισσότερο λίπος.

Υπάρχουν ορισμένες βασικές τροφές, οι οποίες δεν «καίνε» οι ίδιες λίπος, απλά ενταγμένες σε ένα σωστό πρόγραμμα μεταβολισμού, αυξάνουν το μεταβολισμό και κατ’ επέκταση βοηθούν στην απώλεια βάρους και λίπους. Κάνε scroll και θα τις ανακαλύψεις όλες.

6 λαχταριστά πρωινά που θα σε γεμίσουν ενέργεια



Τι να επιλέξεις-15 τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

trofima5
  • βραστά αυγά, πράσινες σαλάτες, σολομός, άπαχο κοτόπουλο, βραστά λαχανικά
  • βραστές πατάτες, τόνος, φασόλια, φακές, σούπες, cottage cheese
  • αβοκάντο, ξηροί καρποί (ανάλατοι), καυτερή πιπεριά, δημητριακά ολικής αλέσεως, grapefruit

8 υγιεινά και νόστιμα γεύματα για να πάρεις μαζί σου στο γραφείο

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com