8 τροφές που δεν είναι τελικά τόσο υγιεινές όσο νόμιζες

8 τροφές που δεν είναι τελικά τόσο υγιεινές όσο νόμιζες

Πολλά από τα αγαπημένα μας σνακ και ποτά καλό θα ήταν να καταναλώνονται με μέτρο.

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με εκατοντάδες πληροφορίες για τροφές και ποτά που ισχυρίζονται ότι ενισχύουν την ευεξία, την μακροζωία και βοηθούν στην διατήρηση του βάρους. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι αρκετά από τα πράγματα που καταναλώνουμε μπορεί να μην αποτελούν εν τέλη τις καλύτερες διατροφικές επιλογές, όπως εμείς νομίζαμε.

Προφανώς δεν είμαστε επαγγελματίες διατροφολόγοι ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε τα πάντα, γι' αυτό είναι πολύ πιθανό να υποπέσουμε σε παγίδες. Οι διαφημίσεις και τα προϊόντα που υπόσχονται θαύματα είναι ένας μύθος ενώ πολλά από τα «υγιεινά» σνακ-ποτά δεν είναι τελικά και τόσο καλά για την υγεία.



6 φθινοπωρινές τροφές που θα απογειώσουν τα επίπεδα ενέργειάς σου

Οι 8 «υγιεινές» τροφές που δεν είναι τελικά τόσο αθώες

via GIPHY

1) Ενεργειακά ποτά και light αναψυκτικά

Τα γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα ροφήματα (στέβια, ασπαρτάμη κ.ά) σχετίζονται με μια αλλαγή στα βακτήρια του εντέρου που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φούσκωμα. Η καλύτερη εναλλακτική λύση για ένα αναψυκτικό είναι το ανθρακούχο νερό ή μια σόδα.

2) Έτοιμοι χυμοί του εμπορίου

Οι φρέσκοι χυμοί κάνουν καλό. Ωστόσο, τα νόστιμα, φρέσκα παρασκευάσματα που μπορείς ν΄αγοράσεις από καταστήματα με λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και το αγγούρι επειδή αναμειγνύονται με χυμούς φρούτων, δεν αποτελούν την ιδανική λύση. Οι περισσότεροι χυμοί που αγοράζεις από τα καταστήματα βασίζονται κυρίως σε χυμούς φρούτων και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Να προτιμάς κυρίως φρέσκους χυμούς λαχανικών (μόνους τους) ή φρούτων, στημένους και αλεσμένους στο σπίτι σου.

3) Πρωτεΐνη σόγιας

Πολλά από τα πιθανά μειονεκτήματα της σόγιας αποδίδονται στην κατανάλωση σόγιας γενικότερα, και όχι μόνο στη σκόνη πρωτεΐνης σόγιας. Πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες έρευνες για την σκόνη πρωτεΐνης σόγιας ώστε να δούμε πώς επηρεάζει την υγεία. Η πρωτεΐνη σόγιας ωστόσο είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης. Μπορεί να ενισχύσει την οικοδόμηση μυών αλλά όχι και την πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

4) Pop corn σε σακούλα για μικροκύματα

Σύμφωνα με έρευνες περιέχουν μια τοξική ουσία, τα περίφημα PFCs τα οποία δεν κάνει να καταναλώνονται συχνά.

5) Μπάρες δημητριακών

Μπορεί να θεωρείς ότι είναι μια υγιεινή επιλογή σνακ όμως θα σοκαριστείς όταν ανακαλύψεις την ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν. Γι' αυτό ξέχασε τις μπάρες και προτίμησε φρέσκα φρούτα, ψωμί με φυστικοβούτυρο ή ξηρούς καρπούς/

Έχεις αλλεργία στο αυγό; 6 τροφές που μπορούν να το αντικαταστήσουν

6) Ψωμί ολικής άλεσης

Τα περισσότερα ψωμιά ολικής αλέσεως που αγοράζεις από τα σούπερ μάρκετ είναι επεξεργασμένα. Αντ 'αυτού, επίλεξε ένα οργανικό ψωμί ολικής αλέσεως και έλεγξε την ετικέτα για να βεβαιωθείς ότι το αλεύρι δεν έχει αναμειχθεί με λευκό.

7) Tofu

Είναι φτιαγμένο από γάλα σόγιας. Η ίδια η σόγια χαρακτηρίζεται ως «ενδοκρινικός διαταράκτης», επειδή μπορεί να επηρεάσει την κανονική ισορροπία των ορμονών των οιστρογόνων και μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών

8) Γαλοπούλα

Αν δεν αγοράζεις προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Αρκετά αλλαντικά περιέχουν διάφορες ανθυγιεινές ουσίες.

5 λόγοι για να περιορίσεις το κρέας από τη διατροφή σου

Πηγή κεντρικής: unsplash.com