Τα ροφήματα με τα οποία μπορείς ν΄αναμείξεις (και ν΄απολαύσεις) τα πρωτεϊνούχα συμπληρώματα

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τα ροφήματα με τα οποία μπορείς ν΄αναμείξεις (και ν΄απολαύσεις) τα πρωτεϊνούχα συμπληρώματα

Οι καλύτερες επιλογές για να φτιάξεις απολαυστικά και υγιεινά smoothies.

Η διαχείριση της διατροφής σου μπορεί να σου φαίνεται δύσκολη υπόθεση ωστόσο δεν είναι. Τα καλά νέα είναι πως μπορείς εύκολα να εξασφαλίσεις πως λαμβάνεις αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σου, χρησιμοποιώντας μερικά συμπληρώματα όπως είναι η σκόνη ορού γάλακτος.

Υπάρχουν πολλές μορφές πρωτεΐνης με τις τρεις πιο διαδεδομένες να είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος (whey), οι φυτικές πρωτεΐνες για αθλητές που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή και η καζεΐνη. Πιο διαδεδομένη από τις τρεις είναι ο ορός γάλακτος καθώς αποτελεί μια από τις πιο πλήρης πρωτεΐνες όσον αφορά το προφίλ των αμινοξέων που περιέχει (πλήρης ονομάζεται η πρωτεΐνη που εμπεριέχει και τα 9 αμινοξέα που είναι απαραίτητα για την διατροφή του ανθρωπίνου οργανισμού).

4 snacks που θα σε βοηθήσουν στην προσπάθεια να χάσεις βάρος

Η χρήση σκόνης πρωτεΐνης για τη συμπλήρωση της αναγκαίας ημερήσιας πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί όχι μόνο να είναι αποτελεσματική, αλλά και διασκεδαστική. Οι σκόνες πρωτεΐνης διατίθενται σε πολλές γεύσεις (βανίλια, σοκολάτα, φράουλά κ.ά) που σημαίνει ότι υπάρχει σκόνη ακόμη και για τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Αν και αυτό σημαίνει ότι μπορείς να προσθέσεις πρωτεΐνη σε οποιοδήποτε ρόφημα, το ερώτημα παραμένει: ποιο είναι το καλύτερο υγρό με το οποίο μπορείς να αναμιγνύεις τη σκόνη σου σε καθημερινή βάση;

Όλα τα υγρά με τα οποία αξίζει να αναμείξεις την σκόνη πρωτεΐνης

via GIPHY

1) Νερό

2) Καφές

3) Νερό καρύδας

4) Γάλα

5) Φυτικό γάλα (σόγιας, καρύδας, αμυγδάλου κ.ά)

Η σκόνη πρωτεΐνης μπορεί να προστεθεί στον καφέ για να δημιουργήσεις ένα γευστικό latte ή μπορείς να την αναμίξεις με φυτικό γάλα ή νερό καρύδας για boost ενέργειας μετά την προπόνηση. Εάν προσπαθείς να πίνεις περισσότερο νερό, τότε το νερό με σκόνη είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα.

Σοβαρές παρενέργειες από την λήψη πρωτεϊνικών σκευασμάτων δεν έχουν παρατηρηθεί. Μιας και πρόκειται για τρόφιμο το μόνο που μπορεί να επηρεάσει τον οργανισμό είναι να υπάρχει κάποια δυσανεξία στην λακτόζη ή κάποια ευαισθησία σε ορισμένα πρόσθετα που εμπεριέχονται, όπως είναι οι χρωστικές και οι διάφορες γεύσεις.

TIP: Ρίξε λίγη σκόνη πρωτεΐνης στο oatmeal σου (νερό βρασμένο με βρώμη) για να απογειώσεις την γεύση και να λάβεις μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης.



10 από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο - Eσύ ακόμη να τα εντάξεις στη διατροφή σου;

Πηγή κεντρικής: unsplash.com