Πώς θα βγάλεις εύκολα (και χωρίς στερήσεις) τη ζάχαρη από τη ζωή σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα βγάλεις εύκολα (και χωρίς στερήσεις) τη ζάχαρη από τη ζωή σου

Ο πιο σωστός και αποτελεσματικός τρόπος για να την απομακρύνεις από τη διατροφή σου.

Η ζάχαρη είναι ένα από τα συστατικά που συναντάμε καθημερινά σε ροφήματα, σνακ, και πολλά άλλα. Η γλυκιά γεύση της προκαλεί «εθισμό» (απελευθερώνει ντοπαμίνη και οπιοειδή στον εγκέφαλο) με αποτέλεσμα να θες αργότερα να φας ξανά κάτι γλυκό. Δυστυχώς είναι αρκετά επιβλαβής για την υγεία αφού όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, προκαλεί διάφορα προβλήματα.

Όλα όσα προκαλεί η ζάχαρη στον οργανισμό σου

via GIPHY

1) Οι βλαβερές επιπτώσεις της ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αποδειχθεί από τους ειδικούς τα τελευταία χρόνια. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, αντίσταση στην ινσουλίνη, καρδιακές παθήσεις και παχυσαρκία.

2) Η παραπάνω ζάχαρη από την ενδεδειγμένη ημερήσια κατανάλωση δημιουργεί φλεγμονή. Αυτή ως συνέπεια έχει το δέρμα να γερνά πιο γρήγορα.

3) Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική βλάβη.

4) Η ζάχαρη συμβάλλει στην εμφάνιση τερηδόνας. Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα είναι προχωρημένα στάδια ασθένειας των ούλων.

Τα ροφήματα με τα οποία μπορείς ν΄αναμείξεις (και ν΄απολαύσεις) τα πρωτεϊνούχα συμπληρώματα



Πώς θα κάνεις detox από τη ζάχαρη

Πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο στρέφονται σε σύντομες αποτοξινώσεις (aka detox) για να βοηθήσουν στην αποβολή της ζάχαρης από το σώμα τους. Σύμφωνα με τον Dr. Blum, μια τριήμερη αποτοξίνωση από τη ζάχαρη μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για έναν αρχάριο.

Το detox μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς λιγότερη κόπωση, λιγότερα νεύρα, ενώ σου επιτρέπει να επαναξιολογήσεις τη σχέση σου με τη ζάχαρη. Εάν είσαι από τα άτομα που δεν ζουν χωρίς ζάχαρη στον καφέ τους, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πώς θα ολοκληρώσεις εύκολα ένα detox από τη ζάχαρη.

Σε μια αποτοξίνωση ζάχαρης, αποφεύγεις πηγές πρόσθετης ζάχαρης όπως αναψυκτικά, αλκοόλ, χυμούς και επιδόρπια. Η ημερήσια κατανάλωση 15 γραμμαρίων ζάχαρης θα ήταν μια καλή αρχή. Καλό θα ήταν όσο βρίσκεσαι σε detox από τη ζάχαρη να καταναλώνεις περισσότερες πρωτεΐνες και καλά λιπαρά τα οποία θα σε κρατήσουν χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και .

10 από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο - Eσύ ακόμη να τα εντάξεις στη διατροφή σου;



Πηγή κεντρικής: pexels.com