Θέλεις να είσαι υγιής; Αυτή η διατροφή θα σε βοηθήσει να το πετύχεις

Ιωάννα Τζανή
Θέλεις να είσαι υγιής; Αυτή η διατροφή θα σε βοηθήσει να το πετύχεις

Ακολουθώντας το συγκεκριμένο πρότυπο διατροφής, θα είσαι πάντα υγιής και fit.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγεία συνδέεται άμεσα με τη διατροφή και, ακολουθώντας κάποιες γενικές οδηγίες, μπορεί η καθεμιά από εμάς να αποκτήσει μια συνολικά καλύτερη ευεξία.

Είτε νιώθεις συνεχώς κουρασμένη και δεν έχεις την απαιτούμενη ενέργεια για να αδράξεις την ημέρα σου, είτε αισθάνεσαι καθημερινά ένα φούσκωμα, η λύση σε όλα μπορεί να είναι το να ξεκινήσεις να απολαμβάνεις σε καθημερινή βάση τρία πλήρη και ισορροπημένα γεύματα.

Αυτές είναι οι τροφές που θα σου χαρίσουν σίδηρο ακόμη κι αν δεν τρως κρέας

vegan1

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, τι και πότε πρέπει να φας προκειμένους να είσαι υγιής και να έχεις ανεξάντλητη ενέργεια, συμβουλεύσου τον παρακάτω πλήρη οδηγό που έχουμε για εσένα και ανακάλυψε σιγά-σιγά την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.


https://www.instagram.com/p/CWBrKQ0vZhc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πρωινό γεύμα

Το πρωινό είναι αδιαμφισβήτητα το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αφού τονώνει τον μεταβολισμό και προλαμβάνει τις χρόνιες ασθένειες. Η ιδανική ώρα για να απολαύσεις το πρώτο σου γεύμα είναι μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις. Η κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού που δίνει προτεραιότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, θα σε βοηθήσει να είσαι full στην ενέργεια, συγκεντρωμένη, ενεργητική και φυσικά αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Μεσημεριανό

Η υπερβολική αναμονή για να φας το μεσημεριανό σου γεύμα μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινές επιλογές τροφίμων και ακόμη περισσότερες απογευματινές λιγούρες. Η έρευνες δείχνουν ότι η 1 μ.μ. είναι η ιδανικότερη ώρα για να απολαύσεις το μεσημεριανό σου. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, τα άτομα που τρώνε μεσημεριανό πριν από τις 3 μ.μ., έχουν συνολικά καλύτερους δείκτες υγείας. Καλό θα είναι το μεσημεριανό να περιλαμβάνει άπαχη πρωτεΐνη, σύνθετους υδατάνθρακες και λαχανικά.



Βραδινό

Το βραδινό γεύμα είναι καλό να καταναλώνεται 3-4 ώρες πριν πέσεις για ύπνο, ώστε να προλάβει να πραγματοποιηθεί η πέψη των τροφών. Αμέτρητες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η συνήθεια του να τρως αργά το βράδυ, αυξάνει τον κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις και παχυσαρκία. Ένα ιδανικό δείπνο περιλαμβάνει λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως παντζάρια, σπανάκι ή σπαράγγια, ψάρι και σύνθετους υδατάνθρακες, όπως κινόα, καστανό ρύζι ή γλυκοπατάτες.

Στη photo gallery θα δεις υγιεινά σνακ που μπορείς να καταναλώνεις μεταξύ των γευμάτων.