Διατροφή express για να απολαύσεις τις γιορτές χωρίς ενοχές

Τσακιρίδου Χριστίνα
Διατροφή express για να απολαύσεις τις γιορτές χωρίς ενοχές

Όλα όσα αξίζει να εντάξεις στη διατροφή σου και τι θα ήταν καλό να αποφύγεις.

Δεν είναι μυστικό ότι οι δίαιτες κάνουν θραύση λίγο πριν την εορταστική περίοδο. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όλες τείνουμε να καταναλώνουμε πολύ φαγητό, αλκοόλ και διάφορες λιχουδιές στα οικογενειακά τραπέζια. Όπως καταλαβαίνεις οφείλουμε να περιοριστούμε λίγο αν δεν θέλουμε να δούμε αργότερα αισθητή διαφορά στη ζυγαριά και το σώμα μας.

Mελομακάρονα, κουραμπιέδες, γλυκά και κέικ αποτελούν μόνο μερικούς από τους πειρασμούς που καλούμαστε να «απαρνηθούμε» ή να καταναλώσουμε με μέτρο. Αν θες να τρως άφοβα στις γιορτές χωρίς να πάρεις βάρος, υπάρχει λύση. Μπορείς να ακολουθήσεις ένα σύντομο detox που περιλαμβάνει θρεπτικά γεύματα. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις όλες τις τροφές που μπορείς να καταναλώσεις και καλό είναι να βάλεις στο διατροφολόγιό σου.

Aποτοξίνωση πριν τις γιορτές- Τι να φας και τι να αποφύγεις

https://www.instagram.com/p/CWo4vvzpwVP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Νερό

Το πρώτο πράγμα που οφείλεις να κάνεις είναι να βάλεις το νερό στη ζωή σου. Η κατανάλωση τουλάχιστον 6-8 ποτηριών νερό καθημερινά βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα detox νερό με την προσθήκη αγγουριού, μέντας και λεμονιού.

2) Πες ναι στα σπιτικά φαγητά

Το εορταστικό φαγητό είναι γεμάτο με λάδι, επιπλέον αλάτι, άμυλο και ζάχαρη. Τέτοια τρόφιμα μπορεί να είναι νόστιμα, αλλά δεν είναι πάντα η πιο υγιεινή επιλογή. Η προετοιμασία θρεπτικών γευμάτων στο σπίτι, όπως φακές, σαλάτες ή ψητών κρεάτων είναι μια λύση για να προετοιμάσεις το σώμα σου και να παραμείνεις στα κιλά σου.

3) Βάλε τις γλυκοπατάτες στη διατροφή σου

Ένα πολύ καλό υποκατάστατο της κλασικής πατάτας είναι η γλυκοπατάτα. Νόστιμη και πλούσια σε φυτικές ίνες, θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρες.

4) Βάλε τα πράσινα λαχανικά στο διατροφολόγιό σου

Ο χειμώνας είναι μια εξαιρετική εποχή για να καταναλώσεις πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Βάλε στη διατροφή σου λάχανο, μπρόκολο, σπανάκι και μαρούλι, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν ένζυμα που βοηθούν στη βελτίωση της πέψης.

5) Εμπλούτισε τη διατροφή σου με φρέσκα φρούτα

Τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια και ο ανανάς είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών. Είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

zaxari3

Πώς θα βγάλεις εύκολα (και χωρίς στερήσεις) τη ζάχαρη από τη ζωή σου



Πηγή κεντρικής: freepik.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 νόστιμα σνακ για να χάνεις βάρος χωρίς στερήσεις

Μπες σε Christmas mood: 10 υγιεινά σνακ για να μην πάρεις βάρος στις γιορτές