6 γλυκές επιλογές που δεν παχαίνουν

6 γλυκές επιλογές που δεν παχαίνουν

Αν είσαι λάτρης των γλυκών και παράλληλα προσέχεις τη σιλουέτα σου, υπάρχουν πολλά απολαυστικά σνακ τα οποία αξίζει να δοκιμάσεις.

Οι γιορτές πλησιάζουν και ήδη αρκετές από εμάς έχουν ξεκινήσει να τρώνε μελομακάρονα, κουραμπιέδες και άλλες «γλυκές αμαρτίες» αυτής της περιόδου. Τα Χριστούγεννα τρώμεόλες παραπάνω από το συνηθισμένο γι' αυτό μπορούμε να είμαστε τώρα λίγο εγκρατείς ώστε να μην δούμε μεγάλη διαφορά στη ζυγαριά μας.

Aν ωστόσο λατρεύεις τα επιδόρπια και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά, υπάρχει λύση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προτιμήσεις τις υγιεινές εκδοχές των αγαπημένων σου γλυκών και να κάνεις γενικότερα έξυπνες διατροφικές επιλογές.

7 γλυκές επιλογές που θα τρως άφοβα

glyko2

1) Γιαούρτι με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Πάρε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (κατά προτίμηση 2%), πρόσθεσε φέτες μπανάνας και μια μεγάλη κουταλιά φυστικοβούτυρο. Πίστεψέ με, δεν έχεις δοκιμάσει πιο νόστιμο γλυκό.

2) Κέικ βρώμης

Nόστιμο και υγιεινό, θα συνοδεύσει τον καφέ σου και μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Υλικά:

ενάμισι φλιτζάνι τσαγιού βρώμη αλεσμένη σε σκόνη
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
2 κ.γ. κανέλα
μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. μέλι
2 αυγά
λίγο νερό
2 μεγάλα μήλα κομμένα σε κυβάκια
μισό φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τη βρώμη με το αλεύρι και την κανέλα (σε μίξερ ή μπλέντερ). Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα δύο αυγά και ανακατεύουμε. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το νερό, αν χρειάζεται, ώστε να προκύψει μία πηχτή ζύμη κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε το μείγμα σε αλευροβουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 18 ή 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50-60 λεπτά.

3) Μπάρες δημητριακών

Θα τις βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ και συνήθως περιέχουν 100 θερμίδες η καθεμία. Μπορείς ωστόσο να φτιάξεις σπιτικές μπάρες πανεύκολα στο σπίτι με απλά υλικά, τις οποίες θα απολαύσεις αργότερα.

Πώς θα τις φτιάξεις

450 γρ. ταχίνι, ή φιστικοβούτυρο
200 γρ. μέλι
200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
150 γρ. ξηρούς καρπούς
150 γρ. δημητριακά ολικής
200 γρ. βρώμη
80 γρ. cranberries

Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω, στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού. Τέλος, προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι. Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20x30 εκ. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες. Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε 20 ισομερείς μπάρες πάχους 5 εκ.

4) Ρυζογκοφρέτες με ταχίνι σοκολάτας

Το ταχίνι με σοκολάτα έχει υπέροχη γεύση, είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και θα ικανοποιήσει κάθε επιθυμία σου για γλυκό. Άλειψε 2 ρυζογκοφρέτες με ταχίνι και αν θέλεις πρόσθεσε μπανάνα ή ξηρούς καρπούς.

5) Pancakes με μέλι και καρύδια

Φτιάξε σπιτικά pancakes και συνόδευσέ τα με μέλι (ή σιρόπι αγάυης), καρύδια ή ό,τι άλλο σου αρέσει.



6) Τρουφάκια με σοκολάτα και αβοκάντο

Θα τα λατρέψεις!

180 γρ. κουβερτούρα
1 μικρό αβοκάντο
1/2 γ.κ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κ.σ. σκόνη κακάο για την επικάλυψη

Ανακατεύουμε την σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει και να γίνει ομαλό.
Λιώνουμε το αβοκάντο σε ένα μπλέντερ μεχρι να εξαφανιστούν τυχόν σβόλοι, και προσθέτουμε σιγά σιγά, ανακατεύοντας το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας μέχει να ενοποιηθούν και να σφίξει. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να έχει σφίξει αρκετά. Μόλις το μείγμα έχει κρυώσει και έχει σφίξει, χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να μοιράσουμε το σοκολατένιο μείγμα σε 12 μπάλάκια. Τα τοποθετούμε σε ενα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, και ένα - ένα τα πλάθουμε με τα χέρια μας για να δημιουργήσουμε τα τρουφάκια. Βάζουμε 2 κουταλιές κακάο σε ένα μικρό μπόλ και βουτάμε το κάθε τρουφάκι στο κακάο μέχρι να καλυφθεί.

snak3

10 νόστιμα σνακ για να χάνεις βάρος χωρίς στερήσεις



Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπες σε Christmas mood: 10 υγιεινά σνακ για να μην πάρεις βάρος στις γιορτές

Διατροφή express για να απολαύσεις τις γιορτές χωρίς ενοχές