Γιορτινά ροφήματα γεμάτα μπαχαρικά που βοηθούν την πέψη

Πατούλια Κατερίνα
Γιορτινά ροφήματα γεμάτα μπαχαρικά που βοηθούν την πέψη

Ενώ χαλαρώνεις από το χτεσινό τραπέζι, δοκίμασε μερικά γιορτινά ροφήματα που βοηθούν στην πέψη.

Είναι η στιγμή εκείνη που θέλεις να απολαύσεις ένα ζεστό ρόφημα, μέσα στο γιορτινό κλίμα που παράλληλα θα βοηθήσει και την πέψη. Η ειδικός Κλειώ Δημήτριάδου μας δίνει super γιορτινές ιδέες.

Χρυσό γάλα

Ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, κανέλα ή τζίντζερ και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Θα έχει περισσότερο γευστικό ενδιαφέρον να πειραματιστείς με διαφορετικά είδη γάλακτος, για παράδειγμα αμυγδάλου ή φουντουκιού.
Να θυμάσαι ότι ο κουρκουμάς είναι τεράστια τάση στο εξωτερικό, καθώς βοηθάει σημαντικά στην απώλεια βάρους!

Γιατί θες να τρως συνέχεια γλυκά; Οι αιτίες που δεν φαντάζεσαι

Αρωματικό τσάι ή χαμομήλι…

… ή οποιοδήποτε άλλο βότανο προτιμάς. Μέσα στο αφέψημα προσθέτεις φέτες μήλου, πορτοκαλιού και λίγα γαρύφαλλα και τα αφήνεις για λίγα λεπτά θα αρωματίσουν το νερό. Σουρώνεις και απολαμβάνεις.
Μια ιδανική επιλογή για να χαλαρώσεις και να βοηθήσεις τη διαδικασία της πέψης!

London fog

Μπορεί το ξενόφερτο όνομά του να μην σου λέει και πολλά, αλλά σίγουρα κάπου θα το έχεις δοκιμάσει. Βράσε, λοιπόν, κλασικό τσάι με αρκετό γάλα (χαμηλό σε λιπαρά), εκχύλισμα βανίλιας και υποκατάστατο ζάχαρης ή στέβια.
Είναι γλυκό, ήπιο σε γεύση, χαλαρωτικό και βοηθάει πολύ στο στομάχι.



Ζεστό κακάο

Αν αγαπάς τη σοκολατένια γεύση, τότε μπορείς να πιεις ζεστό νερό με κακάο, υποκατάστατο ζάχαρης ή στέβια και λίγο γάλα με χαμηλά λιπαρά. Σε αυτό μπορείς να προσθέσεις βανίλια ή ακόμα και πιπέρι, ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βανίλιας για όλη την οικογένεια

Φτιάξε κι εσύ τα πιο νόστιμα και γιορτινά gingerbread cookies με chai

Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, www.coachmydiet.wordpress.com