Food o' clock! Οι 8 πιο hot τάσεις στο φαγητό το 2022

Μαρία Ροδίτη
Food o' clock! Οι 8 πιο hot τάσεις στο φαγητό το 2022

Από πιάτα με gin μέχρι σοκολάτα από… γάλα βρώμης, το 2022 θα τα δεις και θα τα γευτείς όλα!

Αν είσαι λάτρης του καλού φαγητού, αν σου αρέσει να δοκιμάζεις νέες γεύσεις και να ανακαλύπτεις υλικά, τότε το 2022 είναι ξεκάθαρα η χρονιά σου! Γιατί το λέω αυτό; Διότι φέτος ανάμεσα στα πιο hot food trends βρίσκονται γεύσεις και συστατικά, που ίσως να μην είχες φανταστεί ποτέ. Βρίσκονται, βέβαια, και κλασικές αξίες!

Αλήθεια; Θα έβαζες ποτέ gin στο φαγητό σου; Κρασί – ξέρουμε- ίσως έχεις βάλει πολλές φορές, αλλά gin; Τι θα έλεγες να δοκίμαζες μια εντελώς διαφορετική και φυτική σοκολάτα; Αυτά και άλλα πολλά θα trend-άρουν στο φαγητό το 2022 και ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψεις αναλυτικά!

mpares1

Φτιάξε τις πιο νόστιμες σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης- Οι απόλυτες συνταγές

Οι τάσεις στο φαγητό για το 2022

#1 Pasta Umami

Το Umami χαρακτηρίζεται ως η πέμπτη γεύση μετά το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό και θεωρείται ότι προσθέτει επιπλέον γεύση κυρίως στους ζωμούς, τις σούπες και τις τηγανιτές πατάτες. Είναι και vegan!

#2 Γεύσεις από την Καραϊβική

Τα φαγητά της Καραϊβικής θα βρίσκονται ανάμεσα στα μεγαλύτερα food trends του 2022! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κουζίνα της Καραϊβικής κατέχει μια θέση ανάμεσα στις πέντε πιο δημοφιλείς του κόσμου μαζί με το κινέζικο, το ταϊλανδέζικο, το μεξικάνικο και το ινδικό.

food carribean

#3 Η τάση της reducetarian δίαιτας

Θεωρείται η κορυφαία τάση στο φαγητό το 2022 και αφορά τη μείωση (reduce=μειώνω) της κατανάλωσης κρέατος με σκοπό τη βελτίωση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διάσωση εκτρεφόμενων ζώων από τη σκληρότητα.

#4 Φαγητά με dressing… gin

Όχι, όχι! Το 2022 δεν θα πίνεις gin στο ποτήρι, αλλά στο πιάτο σου. Σκέψου απλά ψητά μανιτάρια ραντισμένα με λίγο gin ή στήθος πάπιας με gin. Πάντως, ήδη τα μεγάλα και καλά εστιατόρια του πλανήτη έχουν συμπεριλάβει το gin στο μενού με τα πιάτα τους.



Wait! Στην gallery θα ανακαλύψεις ακόμα 4 food trends της φετινής χρονιάς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις μετά τα 30

9 εύκολοι τρόποι για να μην παρεκκλίνεις από την υγιεινή διατροφή σου