Δε θα χρειαστείς ποτέ ξανά πολυβιταμίνες αν τρως αυτές τις 8 τροφές

Μαρία Ροδίτη
Δε θα χρειαστείς ποτέ ξανά πολυβιταμίνες αν τρως αυτές τις 8 τροφές

Άσε το φαρμακείο και κατευθύνσου στο supermarket.

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί! Να νιώθεις ταλαιπωρημένη και κουρασμένη χωρίς να έχεις ουσιαστικά δουλέψει πολύ, να αισθάνεσαι ότι δεν έχεις διάθεση και δύναμη να σηκωθείς από το κρεβάτι, να μη θες να κάνεις τίποτα. Όχι, δεν λέω για τις φάσεις που περνάς και είσαι στα down σου, αλλά μιλώ για την έλλειψη βιταμινών που μπορεί να έχεις.

Μήπως το τελευταίο διάστημα δεν διατρέφεσαι σωστά και σχεδόν καθημερινά καταλήγεις στο delivery; Μήπως το έχεις ρίξει στο fast food; Ό,τι κι αν συμβαίνει η λύση δεν είναι στο φαρμακείο και σε ένα κουτί πολυβιταμίνες. Οι πολυβιταμίνες που ζητάς βρίσκονται στις 8 τροφές που θα δεις παρακάτω και τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις να τις εντάσσεις στην καθημερινή διατροφή σου.

vradino diathesi

Το βραδινό μετράει! 4 snacks που θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς χαρούμενη

Οι 8 τροφές που λειτουργούν σαν πολυβιταμίνες

#1 Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, η οποία τονώνει το ανοσοποιητικό, αλλά αποτελεί και super αντιγηραντικό συστατικό. Οπότε, βάλε τις γλυκοπατάτες στη διατροφή σου και απόλαυσε τις αντοχές και την τέλεια επιδερμίδα που θα έχεις.

glykopatates

#2 Φακές

Αν θέλεις να ενισχύσεις τον σίδηρό σου, βάλε τις φακές στη διατροφή σου.

Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο απαραίτητο για την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης στα ερυθρά αιμοσφαίρια που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα. Χωρίς αρκετό σίδηρο, μπορεί να εμφανίσεις κόπωση, αδυναμία, δύσπνοια και άλλα συμπτώματα.

#3 Μπρόκολο

Βάλε στο διατροφολόγιό σου το μπρόκολο και αύξησε τη βιταμίνη C στον οργανισμό σου. Μπορείς να συνδυάσεις το μπρόκολο με ψητό κρέας, να το φας ως σαλάτα ή με τη μακαρονάδα σου και σύντομα να αρχίσεις να αναγνωρίζεις τα οφέλη του.

Βλέπεις, η βιταμίνη C βοηθά στην προστασία του σώματός σου από τη βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου καθώς επίσης και το ανοσοποιητικό σύστημα. Άρα, και σωματικά υγιής θα είσαι και τέλεια επιδερμίδα θα έχεις.



#4 Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε βιταμίνη D, η οποία βοηθά στη συνολική υγεία του οργανισμού και πιο συγκεκριμένα στη διατήρηση γερών οστών, στη σωστή λειτουργία των νεύρων και των μυών, αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μη φύγεις. Στην gallery θα δεις ακόμη 4 τροφές, οι οποίες λειτουργούν ως πολυβιταμίνη για τον οργανισμό σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ