5 φρούτα που θα σου χαρίσουν τους κοιλιακούς των ονείρων σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 φρούτα που θα σου χαρίσουν τους κοιλιακούς των ονείρων σου

Οι καλύτερες επιλογές για να μειώσεις το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Πολλές γυναίκες που ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες έχουν αφαιρέσει τις μεγάλες ποσότητες φρούτων από τη διατροφή τους. Ναι, ορισμένα φρούτα είναι εξαιρετικά πλούσια σε υδατάνθρακες και φυσικά σάκχαρα ωστόσο αυτός δεν είναι λόγος να τα αποκλείσεις από το διατροφολόγιό σου.

Τα φρούτα σου παρέχουν πληθώρα υγιεινών θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ασθένειες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Την ίδια ώρα αποτελούν εξαιρετική επιλογή σνακ για τα ενδιάμεσα γεύματά σου (δεκατιανό-απογευματινό).

Αρκετά φρούτα βοηθούν στη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε νερό, δημιουργούν αίσθημα κορεσμού και σε κρατούν χορτάτη μέχρι το επόμενο γεύμα σου. Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής συνιστούν να αποφεύγεις τα αποξηραμένα φρούτα επειδή είναι πλούσια σε σάκχαρα και θερμίδες.

snak6

10 αλμυρά και γλυκά σνακ που δεν ξεπερνούν τις 100 θερμίδες (κι όμως γίνεται)



5 φρούτα που αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου για να δεις κοιλιακούς φέτος

via GIPHY

#1 Μήλα

Τα μήλα είναι ένα από τα καλύτερα σνακ. Χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια με αντικαρκινικές ενώσεις που αποκαθιστούν τη μικροβιακή ισορροπία στο έντερο.

#2 Kαρπούζι

Το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό με αποτέλεσμα να δημιουργεί κορεσμό.

#3 Berries

Σύμφωνα με έρευνα οι γυναίκες που έτρωγαν μούρα κατανάλωναν κατά μέσο όρο 133 λιγότερες θερμίδες στο δείπνο τους, οδηγώντας τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή σνακ.

#4 Αβοκάντο

Οι φυτικές ίνες και τα μονοακόρεστα λίπη που περιέχει το αβοκάντο βελτιώνουν την υγιή μικροχλωρίδα του εντέρου και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

#5 Grapefruit

Μισό γκρέιπφρουτ περιέχει μόνο περίπου 40 θερμίδες και σχεδόν 4,5 γραμμάρια πηκτίνης, μια διαλυτή ίνα γνωστή για την ικανότητά της να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Το Journal of Medicinal Food διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μισού φρέσκου γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα συσχετίστηκε με σημαντική απώλεια βάρους.

Πηγή κεντρικής: freepik.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: