Αυτούς τους υδατάνθρακες προτιμούν οι άνθρωποι που ζουν περισσότερο

Αυτούς τους υδατάνθρακες προτιμούν οι άνθρωποι που ζουν περισσότερο

Οι τροφές που αξίζει να εντάξεις άμεσα στη διατροφή σου.

Πολλές γυναίκες συνηθίζουν να αφαιρούν τους υδατάνθρακες από το διατροφολόγιό τους, έχοντας ως στόχο την απώλεια βάρους. Γενικά επικρατεί ο φόβος πως η κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και του σωματικού λίπους. Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής υποστηρίζουν πως το κλειδί είναι να εστιάσεις στην ποιότητα των υδατανθράκων που καταναλώνεις και να βεβαιωθείς ότι είναι υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

Αν θες να εξασφαλίσεις ένα ισορροπημένο πλάνο που θα σου χαρίσει μακροζωία πρέπει να επιλέγεις υγιεινούς και ποιοτικούς υδατάνθρακες που δεν πυροδοτούν απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αλλά ούτε σε φορτώνουν με περιττές θερμίδες. Μύθος ότι μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και λιπαρά εξασφαλίζει τη μακροζωΐα, ισχυρίζεται νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, καταρρίπτοντας ό,τι ξέραμε τα τελευταία χρόνια. Τι συνιστούν οι ειδικοί; Δίαιτες πλούσιες σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ψάρια και πουλερικά.

salata1

Αν σκέφτεσαι από τώρα το μαγιό, άλλαξε αυτές τις 4 διατροφικές συνήθειες

5 πηγές υδατανθράκων που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου

pasta2

1) Γλυκοπατάτα

Μια γλυκοπατάτα περιέχει περίπου 27 γραμμάρια υδατανθράκων, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να τις καταναλώσεις. Δεν περιέχουν λίπος και έχουν λιγότερες θερμίδες και αλάτι από τις λευκές πατάτες, αποτελώντας μια πολύ καλή διατροφική επιλογή.

2) Φακές

Οι φακές διαθέτουν επίσης μια μεγάλη ποικιλία φυτοχημικών ουσιών που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πολλών χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις. Είναι εξαιρετικά πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα για τον μεταβολισμό.

3) Πίτουρο σιταριού

Το πίτουρο σιταριού αποτελείται κυρίως από διαιτητικές ίνες οι οποίες έχουν πρεβιοτικές ιδιότητες, υποστηρίζοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος. Είναι επίσης υψηλής περιεκτικότητας σε φαινολικά οξέα, ενώσεις που δρουν ως αντιοξειδωτικά.

4) Όσπρια

Τα όσπρια τα έχουν σταθερό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Southeast Asian Journal of Tropical Medicine and Public Health διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος θνησιμότητας των συμμετεχόντων μειώθηκε κατά 7% έως 8% για κάθε 20 γραμμάρια οσπρίων που έτρωγαν.

5) Κριθάρι

Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα superfood και όχι άδικα. Η κατανάλωση τροφών από κριθάρι μπορεί να διεγείρει τις ορμόνες στο έντερο ρυθμίζοντας την όρεξη και τον μεταβολισμό σου, αυξάνοντας παράλληλα το αίσθημα του κορεσμού.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: