Τι μπορεί να συμβεί αν βάλεις το μηλόξυδο στη διατροφή σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τι μπορεί να συμβεί αν βάλεις το μηλόξυδο στη διατροφή σου

Όλα τα πιθανά οφέλη για τον οργανισμό σου.

H αλήθεια είναι πως το ξίδι είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό υλικό στη χώρα μας. Το χρησιμοποιούμε κυρίως στις σαλάτες και σε διάφορες άλλες συνταγές. Αυτό που δεν θα περίμενες σε καμία περίπτωση να διαβάσεις είναι πως ένα συγκεκριμένο είδος ξιδιού μπορεί να καταναλωθεί ως ρόφημα (ναι, κι όμως!) ενώ περιέχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Τα «πόσιμα ξύδια» είναι μια εντελώς νέα κατηγορία ποτών που έχουν υποστεί ζύμωση και δεν μοιάζουν πολύ με την κομπούτσα. Προσφέρουν πολλά οφέλη στο πεπτικό σύστημα και στο δέρμα μας χάρη στα πρεβιοτικά, τα προβιοτικά και διάφορα άλλα συστατικά που περιέχουν.

Το μηλόξυδο εμπεριέχει μια σειρά από ενώσεις που είναι εξαιρετικά ευεργετικές για το ανθρώπινο σώμα. Αποτελείται κυρίως από οξικό οξύ και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, προβιοτικά και ένζυμα. Περιέχει β-καροτένιο, ασβέστιο και κάλιο τα οποία μένουν αναλλοίωτα κατά τη διαδικασία της ζύμωσης. Η Elsie Yang του Wellandgood.com δοκίμασε να το εντάξει στην καθημερινότητά της, πίνοντάς το ως ρόφημα. Η ίδια μοιράστηκε την εμπειρία της και τις αλλαγές που εντόπισε στο σώμα και την διάθεσή της.

Οφέλη μηλόξυδου

1) Μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης, της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα και βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

2) Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

3) Τονώνει την επιδερμίδα: Το μηλικό οξύ ενισχύει και επιταχύνει τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του σώματός σας, ισορροπεί το ph της επιδερμίδας, βοηθώντας τους πόρους να μη φράζουν.

4) Είναι πλούσιο σε κάλιο.

cacao

Τώρα που κάνει κρύο, θυμήσου τα οφέλη του κακάο που ίσως έχεις ξεχάσει

https://www.instagram.com/p/CbIjyJZsI27/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Είχε πολύ περισσότερη ενέργεια

Κατά τη διάρκεια του πειράματός της η Elsie Yang σταμάτησε να απολαμβάνει τον πρωινό καφέ της για να μην καταναλώνει ταυτόχρονα πολλά όξινα ροφήματα. Αν και περίμενε να έχει μηδενικά επίπεδα ενέργειας στο γραφείο, πρός έκπληξή της η ενέργειά της ήταν στα ύψη. Στην πραγματικότητα, ένιωθε λιγότερο άγχος και περισσότερο συγκεντρωμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2) Το πεπτικό της σύστημα λειτουργούσε καλύτερα από ποτέ

Αν πάσχεις από δυσκοιλιότητα βάλε άμεσα το μηλόξυδο στη διατροφή σου. Τις ημέρες που η ειδικός έπινε μηλόξυδο το πεπτικό της σύστημα λειτουργούσε άψογα και ίσως καλύτερα από κάθε άλλη φορά.

Ο γαστρεντερολόγος και μέλος της σχολής του Touro College of Medicine, Niket Sonpal, MD συμφωνεί με τα πεπτικά οφέλη του μηλόξυδου. «Παρόλο που δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να επιβραβεύουν τη χρήση του πολλοί γιατροί και ασθενείς πιστεύουν ότι είναι μια αποτελεσματική ολιστική επιλογή», ​​υποστηρίζει.

Αν πάσχεις από παλινδρόμηση ή γαστρίτιδα απόφυγε το μηλόξυδο αφού είναι ιδιαίτερα όξινο.

3) Το δέρμα της έδειχνε πιο καθαρό και φωτεινό

Αν και οι 2 εβδομάδες του πειράματός της δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετές για να αποδειχθεί εάν η κατανάλωση μηλόξυδου έχει επίδραση στο πρόσωπό μας, η Elsie Yang παρατήρησε ότι μερικά επίμονα σπυράκια άρχισαν να υποχωρούν την τρίτη μέρα που ήπιε ρόφημα μηλόξυδου.

Προτού ξεκινήσεις να πίνεις μηλόξυδο καθημερινά, συμβουλέψου τον γιατρό σου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε για άλλη μια φορά ότι το μηλόξυδο είναι αρκετά όξινο. Πρέπει να το αραιώνουμε και να μην κάνουμε κατάχρηση.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: