Αποτοξινώσου ολοκληρωτικά στις 40 μέρες της νηστείας - Πνεύμα, νους και σώμα σε πλήρη αρμονία

Μαρία Ροδίτη
Αποτοξινώσου ολοκληρωτικά στις 40 μέρες της νηστείας - Πνεύμα, νους και σώμα σε πλήρη αρμονία

Εκτός από τη διατροφική αποτοξίνωση μπορείς να φροντίσεις και για την πνευματική και ψυχική ανάτασή σου την περίοδο της Σαρακοστής.

Η Καθαρά Δευτέρα πέρασε, χαρταετό πέταξες, τις βόλτες σου τις έκανες και… απόλαυσες και όλα τα λαχταριστά εδέσματα. Παραδέξου το! Το σαρακοστιανό τραπέζι τα είχε όλα: καλαμαράκια, χταποδάκι, ταραμοσαλάτα, λαγάνα.

Μιας και μπήκαμε, λοιπόν, για τα καλά στην περίοδο της Σαρακοστής και άρα της νηστείας μήπως είναι η ώρα να κάνεις μια ουσιαστική και ολοκληρωτική αποτοξίνωση μέχρι το Πάσχα; Φυσικά, εννοώ να «καθαρίσεις» τόσο σωματικά, όσο πνευματικά και ψυχικά.

fakes2

5 νέοι τρόποι για να τρως τις φακές σου τώρα αλλά και μετά τη νηστεία

Τα μυστικά για να αποτοξινωθείς ολοκληρωτικά πριν έρθει το Πάσχα

#1 Δώσε βάση στη διατροφή σου

Βασική αρχή της νηστείας είναι η αποτοξίνωση από τρόφιμα ζωικής προέλευσης (γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρι, αυγό) και η επιλογή τροφίμων, όπως φρούτα, λαχανικά, ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, δημητριακά, όσπρια και λαδερά φαγητά. Με αυτό το διατροφολόγιο, λοιπόν, βοηθάς ουσιαστικά τον οργανισμό σου να αποτοξινωθεί, να «καθαρίσει», ενώ ταυτόχρονα συμβάλλεις και στην ηθική και ψυχική ανάτασή σου. Εντάξει... και στο bikini body που τόσο ονειρεύεσαι!

frouta

#2 Αποτοξινώσου… πνευματικά

Άσε τη συνεχή ενασχόλησή σου με τα social media στην άκρη και πιάσε επιτέλους στα χέρια σου το βιβλίο που τόσο καιρό έλεγες πως θέλεις να διαβάσεις. Χάρισε στον εαυτό σου μια ώρα την ημέρα κατά την οποία θα κάνεις mind detox, κλείσου στο δωμάτιό σου, άναψε κεριά, απενεργοποίησε τα πάντα και ασχολήσου με εσένα.

Μαζί με το βιβλίο σου μπορείς να κάνεις και ένα beauty detox! Βάλε μάσκες ομορφιάς ή scrub και βγάλε προς τα έξω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

#3 Σωματικό και πνευματικό detox… σημαίνει yoga



Ώρα για yoga! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από αυτό για να κάνεις στον εαυτό σου. Αν δεν έχεις κοντά στο σπίτι σου γυμναστήριο ή yoga studio, ή αν δεν θες να ξοδέψεις χρήματα, η λύση υπάρχει… και είναι το YouTube. Τα tutorials yoga, που θα βρεις στην πλατφόρμα, είναι άπειρα και θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, να «αδειάσεις», αλλά και να «χτίσεις» κορμί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ