Η συνταγή για granola με φυστικοβούτυρο που ανεβάζει τη διάθεση

Μαρία Ροδίτη
Η συνταγή για granola με φυστικοβούτυρο που ανεβάζει τη διάθεση

Η granola με μέλι και φυστικοβούτυρο περιέχει 6 θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη χαρά.

Ας το παραδεχθούμε! Όλες θέλουμε όταν ξυπνάμε να έχουμε ένα χαμόγελο και να είμαστε γεμάτες όρεξη για να φέρουμε εις πέρας την απαιτητική καθημερινότητά μας. Θα μου πεις… Με όλα τα δυσάρεστα που καθημερινά ακούμε αυτό είναι δύσκολο. Θα συμφωνήσω μαζί σου, όμως δεν χρειάζεται και να τα παρατάς.

Όσο αυτό είναι εφικτό πρέπει να βρίσκεις τη χαρά σου, να χαίρεσαι για την κάθε μέρα που ξυπνάς και είσαι καλά. Και εκτός από όλα όσα έχεις στη ζωή σου που μπορεί να σε κάνουν χαρούμενη, υπάρχει και μια συνταγή γκρανόλα που μπορεί να δώσει boost στα επίπεδα σεροτονίνης/ενδορφίνης στον οργανισμό σου, άρα και να σε κάνει να χαμογελάς λίγο πιο εύκολα.

Μήπως αγοράζεις λάθος τύπο ψωμιού; 5 τρόποι για να το καταλάβεις

Η συνταγή της γκρανόλα που ενισχύει τη χαρά

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

¼ φλιτζανιού φυστικοβούτυρο

¼ φλιτζανιού μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 ½ φλιτζάνι βρώμη

2 κουταλιές της σούπας σπόροι chia

granola1

#1 Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 βαθμούς

#2 Σε μια κατσαρόλα ρίξε το φυστικοβούτυρο, το μέλι και τη βανίλια και βάλε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ανακατευτούν καλά και να γίνουν ένα. Έπειτα, μετάφερε το μείγμα σε ένα μπολ.

#3 Πρόσθεσε τη βρώμη και τους σπόρους chia, ανακάτεψε καλά και ρίξε το μείγμα σε ένα ταψί, αφού πρώτα έχεις τοποθετήσει λαδόκολλα.

#4 Ψήσε για 10 με 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια βγάλε την γκρανόλα από τον φούρνο. Άσε τη να κρυώσει και καλή απόλαυση!

Ps: Το μείγμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο από 2 μέχρι και 3 εβδομάδες.

Τα 6 θρεπτικά συστατικά της granola που ρυθμίζουν τη διάθεση

Εύλογα θα αναρωτιέσαι γιατί αυτή η συνταγή granola σε κάνει να αισθάνεσαι πιο χαρούμενη και να βλέπεις με μια πιο αισιόδοξη ματιά τη ζωή. Υπάρχει απάντηση και έρχεται απευθείας από τους ειδικούς.



Οι διατροφολόγοι, λοιπόν, λένε ότι αυτά τα 5 συστατικά της granola είναι πλούσια σε 6 θρεπτικές ουσίες και συγκεκριμένα σε διαλυτές φυτικές ίνες, σελήνιο, Ω-3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο, βιταμίνες Β και βανιλίνη, τα οποία συνδέονται με την καλύτερη ρύθμιση της διάθεσης. Ακριβώς για αυτό μετά την κατανάλωση αυτής της granola ίσως και να έχεις… περισσότερα κέφια. Τι κάθεσαι; Ακόμα να μπεις στην κουζίνα και να τη φτιάξεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ