Μεγάλο Σάββατο και αυτά τα tips πρέπει να ακολουθήσεις στη διατροφή σου

Πατούλια Κατερίνα
Μεγάλο Σάββατο και αυτά τα tips πρέπει να ακολουθήσεις στη διατροφή σου

Τι συμβαίνει όταν κάνεις νηστεία για πολλές ημέρες και θέλεις να φας τα πάντα το Μεγάλο Σάββατο.

Μεγάλο Σάββατο και μετά από πολλές μέρες νηστείας και αποχής από το κρέας, ήρθε η ώρα να φας ξανά.

Ζητήσαμε από την ειδικό Κλειώ Δημητριάδου να μας δώσει μερικές απλές συμβουλές για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αλλά και για την Κυριακή του Πάσχα.

Αρχικά, μην μείνεις νηστική για να μπορέσεις να συμπεριφερθείς «ψύχραιμα» το βράδυ! Στη διάρκεια της μέρας, μπορείς να καταναλώσεις άφθονα λαχανικά (ψητά ή βραστά) με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης και λίγες ελιές.

Μην ξεχάσεις ενδιάμεσα να φας 2-3 φρούτα και λίγους ξηρούς καρπούς.

Το βράδυ:

Το βράδυ ένα αυγό, μια φέτα ψωμί και μια φυσιολογική μερίδα από το κυρίως πιάτο (πχ. μαγειρίτσα, σούπα) είναι αρκετά. Μην ξεχνάς ότι είναι βράδυ και έχεις και το αυριανό γεύμα και ένα στομάχι που θα φορτωθεί ξαφνικά.

Πώς όμως τρώμε σωστά χωρίς να στείλουμε τη διατροφή μας στον βρόντο;

Αρχικά, καταναλώνουμε σαλάτα και κατόπιν τις υπόλοιπες τροφές.

Δεν τρώμε όρθιοι γιατί χάνουμε τον όγκο της τροφής που καταναλώνουμε και δυσκολεύουμε τη διαδικασία της πέψης.

Φτιάχνουμε το πιάτο μας εξ' αρχής, για να μην προσθέτουμε αργότερα κι άλλα, κι άλλα τρόφιμα και για να ξέρουμε ακριβώς τι έχουμε καταναλώσει.

Μπορούμε να αποφύγουμε τα γλυκά μετά το βραδινό γεύμα και να επιτρέψουμε τη γλυκιά παρασπονδία την Κυριακή του Πάσχα, που έχουμε πολλές ώρες μπροστά μας για να «κάψουμε» τις θερμίδες. Το πρωινό σου μπορεί να είναι μια λεπτή φέτα τσουρέκι για παράδειγμα.

Ευχαριστούμε Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, https://www.instagram.com/kliodim/