Πώς να επιλέγετε υγιεινά οστρακοειδή και ψάρια

Πώς να επιλέγετε υγιεινά οστρακοειδή και ψάρια

Τα θαλασσινά αποτελούν κομμάτι μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και πρέπει να τα εντάσσουμε στη διατροφή μας.

Τα ψάρια θεωρούνται η «πιο υγιεινή» πηγή ζωικής πρωτεΐνης καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άπαχη πρωτεΐνη, υγιή λίπη (ωμέγα-3) και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Και τα οστρακοειδή (όπως γαρίδες, καβούρια, στρείδια, μύδια, χτένια κ.λπ.) είναι ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα όπως ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο, το σελήνιο και το Β-12.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr