Τα πιο νόστιμα γεύματα που μπορείς να φτιάξεις με το φαγητό που περίσσεψε το μεσημέρι

Τα πιο νόστιμα γεύματα που μπορείς να φτιάξεις με το φαγητό που περίσσεψε το μεσημέρι

Δεν χρειάζεται να πετάς τίποτα!

Όσον αφορά στο φαγητό, υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: αυτοί που αγαπούν την ποικιλία και εκείνοι που αγαπούν τη ρουτίνα. Σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν ανήκεις, ο μόνος τρόπος για να είσαι ευχαριστημένη με τη διατροφή σου είναι να δημιουργείς νέα, ευφάνταστα γεύματα ακόμα και με τα ίδια υλικά που τρως καθημερινά.

Το κλειδί για να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου, αξιοποιώντας ακόμη κα το φαγητό που περίσσεψε το μεσημέρι, για να δημιουργήσεις ένα πεντανόστιμο γεύμα για την επόμενη μέρα.

Τελικά να κάνεις πολλά και μικρά γεύματα ή αρκούν έξι γεύματα τη μέρα;

Παρακάτω θα βρεις μερικά παραδείγματα γευμάτων που μπορείς να δημιουργήσεις με το φαγητό που περίσσεψε.

Power Bowl

Αυτός είναι ο αγαπημένος μου - και ο πιο εύκολος - τρόπος για να δημιουγήσω ένα ολοκαίνουργιο γεύμα με τα τρόφιμα που περίσσεψαν. Βάλε τα λαχανικά που περίσσεψαν σε ένα μπολ, πρόσθεσε κινόα και αν θέλεις έξτρα γεύση, περίχυσε με dressing της επιλογής σου.

https://www.instagram.com/p/CdtPVkKqX5g

Σαλάτα

Προσωπικά δεν είμαι λάτρης των απλών πράσινων σαλατών. Οι σαλάτες μου πρέπει να είναι... υπερπαραγωγή, και τα περισσεύματα από το μεσημεριανό γεύμα μπορούν να δημιουργήσουν την πιο ιδιαίτερη και νόστιμη σαλάτα. Είτε πρόκειται για παξιμαδάκα, είτε για ρύζι ή πατάτες, οτιδήποτε απομένει μπορεί να μπει σε μια σαλάτα και να την αναδείξει σε ένα πλήρες και υπέροχο μεσημεριανό γεύμα.

Quesadillas

Δεν χρειάζεται να περιέχουν μόνο τυρί και ίσως λίγο κοτόπουλο. Μπορείς να προσθέσεις λαχανικά, ρύζι και οποιοδήποτε είδος κρέατος σε μια quesadilla. Μπριζόλα που περίσσεψε; Κόψε την το σε μικρά κομματάκια και πρόσθεσέ την. Καλαμπόκι; Πρόσθετέ το. Φέτα; Επίσης ταιριάζει υπέροχα!

Wrap

Ζέστανε μια τορτίγια και γέμισέ την με το μαρούλι, τον τόνο και τα ρεβύθια που περίσσεψαν από το μεσημεριανό σου γεύμα.

Γεμιστές πατάτες

Πάρε τα τρόφιμα που περίσσεψαν και δημιούργησε μια γέμιση για πατάτες (ή γλυκοπατάτες).

Scramble eggs

Ανακάτεψε τα λαχανικά που περίσσεψαν με αυγά και δημιούργησε ένα υπέροχο και πεντανόστιμο πιάτο.