Γρήγορα, εύκολα και υγιεινά hacks για να κάνεις το πρωινό μέρος της καθημερινότητάς σου

Γρήγορα, εύκολα και υγιεινά hacks για να κάνεις το πρωινό μέρος της καθημερινότητάς σου

Μην ξεχνάς, το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας!

Είτε είσαι λάτρης του πρωινού είτε όχι, το πρωινό φαίνεται να είναι ένα «προβληματικό» γεύμα για πολλούς ανθρώπους. Σπάνια υπάρχει αρκετός χρόνος το πρωί, αλλά ακόμα και όταν υπάρχει, νιώθεις ότι το πρωινό σου δεν έχει ποικιλία ή σου παίρνει πολύ χρόνο για να το ετοιμάσεις. Για αυτό επίτρεψέ μας να σε βοηθήσουμε να βγεις από τη ρουτίνα με μερικές νόστιμες, υγιεινές και εύκολες επιλογές πρωινού.

Αρχικά, η φιλοσοφία των διατροφολόγων λέει ότι δεν πρέπει ποτέ να φεύγεις από το σπίτι χωρίς να φας πρωινό γιατί πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεύμα που σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα. Πότε το κάνει αυτό; Όταν περιέχει και τις τρεις μακροεντολές: υδατάνθρακες, λίπος και πρωτεΐνη. Είναι όλα ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη υγεία, αλλά σπάνια τα εξισορροπούμε στα γεύματά μας.

Με αυγά και αβοκάντο ξεκινάει την ημέρα της η Halle Berry και πρέπει να το δοκιμάσεις κι εσύ

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, όσον αφορά στην κατανάλωση του πρωινού γεύματος:

  • Να τρως μέσα σε μια ώρα από το πρωινό σου ξύπνημα
  • Να συνδυάζεις πάντα και τις τρεις μακροεντολές και ιδανικά περίπου 50% υδατάνθρακες, 25% λιπαρά και 25% πρωτεΐνη
  • Να καταναλώνεις πάντοτε ένα σνακ τέσσερις ώρες μετά το πρωινό σου
  • Προσπάθησε το πρωινό σου να έχει χρώμα (δηλαδή διάφορα φρούτα ή λαχανικά)
  • Να διατηρείς τα μεγέθη των γευμάτων σου σταθερά

Και τώρα πάμε να σου δώσουμε μερικές ιδέες για υπέροχα πρωινά γεύματα που μπορείς να προετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να μη χρειαστεί να «φας» πολλή ώρα στην κουζίνα το πρωί.

#1. Pre-prepped smoothies

Πρόσθεσε όλα τα συστατικά του smoothie σου σε ένα τάπερ και βάλ' το στην κατάψυξη του βράδυ. Το πρωί, ρίξε στο μπλέντερ τα υλικά με λίγο γάλα ξηρών καρπών. Δοκίμασε αυτό το smoothie hack και θα μας θυμηθείς!

#2. Overnight oats

Βάλε σε ένα βαζάκι βρώμη, γάλα, γιαούρτι, σπόρους chia και φρούτα επιλογής και βάλ' το στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και βάλε τα στο ψυγείο. Μου αρέσει να προσθέτω βανίλια και κανέλα για να το κάνω έξτρα απολαυστικό.

https://www.instagram.com/p/Chl8p7YKnN5

#3. Super τοστ

Ψήσε δύο ψωμάκια του τοστ στην τοστιέρα και πρόσθεσε κάτι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βούτυρο ξηρών καρπών και μούρα ή αβοκάντο και φύτρα. Παίρνει λιγότερο από πέντε λεπτά για να το ετοιμάσεις!

#4. Coffee cup scramble

Ανακάτεψε τα αυγά στο τηγάνι, πρόσθεσέ τα σε μια κούπα και μετά στον φούρνο μικροκυμάτων. Είναι γρήγορο, εύκολο και τόσο νόστιμο γεύμα!

Πηγή φωτογραφιών: @domsli22