Περισσότεροι από 1000 διατροφολόγοι αποκαλύπτουν τα top superfoods για το φθινόπωρο

Τσακιρίδου Χριστίνα
Περισσότεροι από 1000 διατροφολόγοι αποκαλύπτουν τα top superfoods για το φθινόπωρο

Oι ειδικοί μοιράστηκαν μερικά από τα πιο υγιεινά συστατικά για να απογειώσεις τις συνταγές σου.

H πρόσφατη έρευνα που έκανε το Pollock Communications σε συνεργασία με το Today's Dietitian, αποκάλυψε αρκετά trends διατροφής για το 2022 χάρη στις πληροφορίες που παρέθεσαν οι 1.173 εγγεγραμμένοι διατροφολόγοι.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης μια λίστα με τις κορυφαίες υπερτροφές (superfoods), που έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Η λίστα περιλαμβάνει δημοφιλή και αγαπημένα συστατικά όπως το λάχανο και το αβοκάντο και κάποια που σίγουρα αγνοείς τη θρεπτική τους αξία. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τα supefoods που αξίζει να προσθέσεις φέτος στα γεύματά σου.

Γρήγορα, εύκολα και υγιεινά hacks για να κάνεις το πρωινό μέρος της καθημερινότητάς σου

Τα καλύτερα superfoods σύμφωνα με τους διατροφολόγους

1) Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση

Το γιαούρτι και το kimchi (λαχανικά τα οποία έχουν αλατιστεί, καρυκευτεί και ζυμωθεί) κατέλαβαν την πρώτη θέση, αφού ενισχύουν το ανοσοποιητικό και τη λειτουργία του εντέρου. Σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Stanford, μια διατροφή πλούσια σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση βελτιώνει τις ανοσολογικές αποκρίσεις.

2) Blueberries

Τα βατόμουρα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών. Βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.

3) Σπόροι

Οι σπόροι chia και οι σπόροι κάνναβης, είναι μερικές από τις πιο υγιεινές προσθήκες στη διατροφή σου. Οι σπόροι Chia είναι γεμάτοι με αντιοξειδωτικά, μέταλλα, φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου.

4) Αβοκάντο

Το αβοκάντο έχει υπέροχη γεύση και πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Αποτελεί εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών, αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Απόλαυσέ το σε σαλάτες, στο τοστ σου ή σε γευστικά smoothies.

5) Πράσινο τσάι

Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως. Το πράσινο τσάι φημίζεται για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του ενώ βοηθά σημαντικά στην καύση του λίπους. Μπορείς να το καταναλώσεις ζεστό ή κρύο για να επωφεληθείς από τις ιδιότητές του.

6) Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί και τα βούτυρο ξηρών καρπών είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να πάρεις όλες τις πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.

7) Φυλλώδη λαχανικά

Το σπανάκι και άλλα φυλλώδη λαχανικά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνών και φλαβονοειδών, τα οποία μπορούν να αποτρέψουν τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες. Το σπανάκι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α και C και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης καθώς και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Πηγή κεντρικής: pexels.com