Wellness breakfast: Γιατί η καλή μέρα από το… πρωινό σου φαίνεται

Wellness breakfast: Γιατί η καλή μέρα από το… πρωινό σου φαίνεται

Όποιος και αν είναι ο wellness στόχος σου, για να τον πετύχεις, δεν χρειάζεται να καταφύγεις σε ακραίες δίαιτες ή να στερήσεις από τον οργανισμό σου τα θρεπτικά συστατικά και τις γεύσεις που χρειάζεται.

Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η αλήθεια είναι πως όταν ξεκινάς την ημέρα σου με ενέργεια και έχοντας φροντίσει για την ευεξία σου, τότε είναι πιθανό πως θα έχεις θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο 24ωρο. Κάπου εδώ, βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Τι να επιλέγεις για πρωινό αυτήν την περίοδο, που θέλεις και να έχεις ενέργεια, αλλά και να φροντίζεις τη σιλουέτα και τη διατροφή σου;

To «μυστικό» κρύβεται στα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει απλόχερα η φύση, ώστε να έχεις ένα πλήθος επιλογών για το morning routine σου. Εσύ, αγαπητή Queenette, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να έχεις λίγη φαντασία και τα κατάλληλα προϊόντα στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας σου, για να δημιουργείς κάθε μέρα εύκολα, νόστιμες και υγιεινές συνταγές, που θα πλαισιώσουν το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας σου: Το πρωινό σου.

Και για εσένα, που ενδιαφέρεσαι για την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνεις, για αγνές πρώτες ύλες και θρεπτικά προϊόντα που μπορούν να ωφελήσουν περισσότερο τον οργανισμό σου, αρκούν μερικά «βήματα» για να τα εντάξεις στη διατροφή σου. Άλλωστε, όποιος και αν είναι ο wellness στόχος σου, για να τον πετύχεις, δεν χρειάζεται να καταφύγεις σε ακραίες δίαιτες ή να στερήσεις από τον οργανισμό σου τα θρεπτικά συστατικά και τις γεύσεις που χρειάζεται. Αυτό που μπορείς και αξίζει να κάνεις όμως, είναι να διαμορφώσεις ένα μενού που θα βασίζεται στις επιταγές της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Είσαι έτοιμη να το ακολουθήσεις;

Το αλμυρό πρωινό είναι η αδυναμία σου;

Αν κάθε πρωί που ξυπνάς, αισθάνεσαι ότι έχεις ανάγκη για κάτι αλμυρό, αλλά δεν θέλεις να καταφύγεις σε σφολιατοειδή ή σε άλλες γρήγορες και πρόχειρες λύσεις, αφιέρωσε πέντε λεπτά στην κουζίνα του σπιτιού σου, πριν φύγεις για το γραφείο, για να ετοιμάσεις ένα θρεπτικό, ελαφρύ γεύμα σε χρόνο «ντετέ». Το μόνο που θα χρειαστείς είναι δύο ρυζογκοφρέτες, στις οποίες θα προσθέσεις τυρί cottage και ντοματίνια ή εναλλακτικά, γαλοπούλα και τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά. Για να ολοκληρώσεις και να αναβαθμίσεις το γεύμα σου ακόμα περισσότερο, μην παραλείψεις ένα ποτήρι από τον αγαπημένο σου χυμό Amita Free, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με γλυκαντικό από το φυτό στέβια και με λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα φρουτοποτά με ζάχαρη.

Τι να προτιμήσεις αν λατρεύεις τις γλυκές γεύσεις;

Μήπως κάθε πρωί που σηκώνεσαι από το κρεβάτι, η πρώτη σου σκέψη είναι να ετοιμάσεις κάτι γλυκό, αλλά δεν θέλεις να φας κάτι που δεν είναι υγιεινό; Υπάρχουν εύκολες και γρήγορες συνταγές που θα καλύψουν την ανάγκη σου και θα σου προσφέρουν ενέργεια και τόνωση. Δοκίμασε μία νόστιμη και healthy πρόταση ως βάση, όπως pancakes βρώμης και συνόδευσέ τα με λίγο γιαούρτι, λίγο μέλι και μερικά berries. Φυσικά, ο χυμός Amita Πορτοκάλι-Μήλο-Βερίκοκο, είναι το boost που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την ημέρα σου!

image003.jpg

Τα αβγά είναι η εύκολη και «έξυπνη» λύση που έψαχνες

Μπορεί ο πρωινός ύπνος, για τις περισσότερες από εμάς να θεωρείται «πολύτιμος», όμως η αλήθεια είναι, πως δεν θα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά να βράσεις ένα τέλειο αβγό ή να φτιάξεις μια gourmet ομελέτα. Και τα δύο αποτελούν ένα ιδανικό, πλήρες και παράλληλα light πρωϊνό γεύμα, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί άρτια με τον 100% φυσικό χυμό πορτοκάλι Amita για να σε κρατήσει χορτάτη μέχρι την ώρα του lunch break σου στο γραφείο. Άλλωστε, καμία από εμάς δεν μπορεί να αντισταθεί σε έναν δροσερό χυμό, ο οποίος με μία μόνο κίνηση μπορεί να βρεθεί από το ψυγείο σου, στο τραπέζι της κουζίνας σου. Έτσι δεν είναι;

image005.jpg

Σε όποια κατηγορία και εάν ανήκεις, healthy girl, να θυμάσαι πως η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, είναι τρόπος ζωής, μία foodie «φιλοσοφία» που μπορεί να δώσει μία «νότα» ευεξίας στην καθημερινότητά σου. Και όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, λίγα και αγνά συστατικά και ο αγαπημένος σου χυμός φρούτων, αρκούν για να δημιουργείς εύκολα το πιο wellness breakfast, που θα σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, φυσικά και μοναδικά! Διότι, η καλή μέρα, αγαπητή Queenette, από το… πρωινό σου φαίνεται, γι’ αυτό μην το παραλείπεις ποτέ από τη morning routine σου!