3 συμβουλές διαχείρισης του φαγητού για υγιεινά Χριστούγεννα

Πατούλια Κατερίνα
3 συμβουλές διαχείρισης του φαγητού για υγιεινά Χριστούγεννα

Τα μεγάλα τραπέζια, τα άπειρα ορεκτικά, τα πολλά γλυκά! Το γιορτινό φαγητό μπορεί να στείλει την υγιεινή διατροφή που κάνεις στα σκουπίδια. Να τι μπορείς να κάνεις εναλλακτικά.

Τι μπορείς να φας στα γιορτινά τραπέζια και τι μπορείς να αποφύγεις. Ιδού.

Νερό το σωτήριο

Μην ξεχνάς να πίνεις νερό. Είναι τόσο εύκολο να το ξεχάσεις όταν δεν είσαι στη συνήθη ρουτίνα σου, αλλά η αφυδάτωση σε συνδυασμό με το αλκοόλ θα σε καταβάλλει σωματικά και ψυχικά, θα σου προκαλέσει ξηροδερμία, πονοκεφάλους και μπορεί να σε οδηγήσει στο να φας ακόμα περισσότερο.

Πρόσεξε τη ζάχαρη

Είναι δελεαστικό να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα γλυκών αυτή την εποχή. Φυσικά, θέλουμε λιχουδιές για τα Χριστούγεννα, αλλά προσπάθησε να τρως περισσότερη πρωτεΐνη και λαχανικά στο βραδινό, ώστε να αισθάνεσαι λιγότερη ανάγκη για μια μεγάλη μερίδα γλυκού.

Τρώμε με τη σκέψη μας στο περιβάλλον


Η σκέψη για το αποτύπωμα άνθρακα τα Χριστούγεννα είναι μια πρόκληση, αλλά μπορείς να προσπαθήσεις, μειώνοντας την ποσότητα που καταναλώνεις, αγοράζοντας δώρα με περιορισμένες συσκευασίες, επαναχρησιμοποιώντας χαρτί περιτυλίγματος και ανακυκλώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μπορείς επίσης να αγοράσεις το κρέας σου από ντόπιους παραγωγούς που εκτρέφουν τα ζώα και καλλιεργούν τα προϊόντα τους είτε βιολογικά, είτε χρησιμοποιώντας φυσικά λιπάσματα.

Μπορείς από την άλλη να πεις ναι σε λιγότερη ποσότητα κρέατος και περισσότερα vegan ή vegetarian εδέσματα.

Όλα όσα χρειάζεσαι για το απόλυτο εορταστικό cocooning