Ξέχνα το νερό με λεμόνι! Ζεστό νερό με βούτυρο ghee ή κουρκουμά για καύση λίπους

Ξέχνα το νερό με λεμόνι! Ζεστό νερό με βούτυρο ghee ή κουρκουμά για καύση λίπους

Υγιεινά ροφήματα που θα φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου.

Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε προσπαθήσει κάποια στιγμή της ζωής μας να χάσουμε μερικά περιττά κιλά που μας ταλαιπωρούν ή να μειώσουμε το πρήξιμο.

Η απώλεια βάρους δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση ωστόσο μπορεί να γίνει «παιχνιδάκι» αν βάλεις στη ρουτίνα σου το νερό και διάφορα υγιεινά ροφήματα που ενισχύουν την καύση του λίπους και τη μεταβολική λειτουργία. Απόφυγε ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες όπως αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά ή χυμούς.

4 ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να διώξεις το λίπος

  • Ζεστό νερό με βούτυρο ghee

Ένα από τα κύρια οφέλη του βουτύρου ghee είναι ότι προσφέρει ενέργεια και συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους. Προκαλεί αίσθημα πληρότητας γι' αυτό ενσωματώνοντάς το στη διατροφή σου μπορείς να ελέγχεις τις θερμίδες που καταναλώνεις με αποτέλεσμα να μη νιώθεις έντονη επιθυμία για φαγητό.

  • Μηλόξυδο

Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν τα οφέλη του μηλόξυδου στην υγιεινή απώλεια βάρους. Δοκίμασε να αραιώσεις 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε 250 ml νερό και να το πιεις πριν το φαγητό.

  • Τσάι από βότανα

Τα βότανα έχουν διάφορες ιδιότητες μεταξύ των οποίων είναι η θερμογένεση, η μείωση της όρεξης, η αποτοξίνωση και η καύση του λίπους. Στην αγορά θα βρεις πολλά οικονομικά βότανα τα οποία μπορείς να βράσεις και να απολαύσεις ως τσάι. Οι καλύτερες επιλογές για καύση λίπους είναι: λουίζα, ginger, πράσινο τσάι.

  • Νερό με κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην μαγειρική. Η κουρκουμίνη έχει αποδειχθεί πως παρέχει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της. Έχει αποτοξινωτική δράση και ενισχύει τη μεταβολική λειτουργία.

Αυτό το χαρακτηριστικό προσωπικότητας έχουν όσοι λατρεύουν τα πικάντικα φαγητά

Ρόφημα με κουρκουμά: 1/4 μιας κουταλιάς του γλυκού κουρκουμά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
τον χυμό από μισό λεμόνι
μια πρέζα κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Ανακάτεψε όλα τα υλικά και απόλαυσε.

Πηγή κεντρικής: pexels.com