Τα διατροφικά trends του TikTok που εγκρίνει και ο ειδικός

Τα διατροφικά trends του TikTok που εγκρίνει και ο ειδικός

Αν και ορισμένες τάσεις είναι αβλαβείς, κάποιες είναι εντελώς επικίνδυνες και καλό θα ήταν να τις αποφύγεις.

Tο TikTok είναι μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως και μετρά εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθημερινά ολοένα και περισσότεροι χρήστες το χρησιμοποιούν για να αντλήσουν έμπνευση σε θέματα διατροφής, μόδας, ομορφιάς και όχι μόνο.

Χιλιάδες influencers μοιράζονται τα καθημερινά τους γεύματα στο app δημιουργώντας νέα διατροφικά trends που άλλοτε αξίζει να δοκιμάσεις και άλλοτε πρέπει να αποφύγεις.

4 μεγάλα διατροφικά trends του TikTok

  • Lemon Coffee

Αυτή η τάση προτρέπει τους χρήστες της πλατφόρμας να προσθέσουν χυμό λεμονιού στον καφέ τους και να τον πιούν με άδειο στομάχι με στόχο να χάσουν βάρος.

Η αλήθεια πίσω από την τάση: Αν και ο χυμός λεμονιού είναι χαμηλός σε θερμίδες και σου παρέχει βιταμίνη C, δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία ότι καταναλώνοντάς τον (είτε σκέτο είτε μαζί με τον καφέ σου) θα αδυνατίσεις.

  • Ginger shots

Τα DIY σφηνάκια ευεξίας από ginger είναι μια πολύ μεγάλη στο TikTok, με τους influencers να φτιάχνουν τις δικές τους παραλλαγές.

Η αλήθεια πίσω από την τάση: Αντί να αγοράζεις ακριβά συμπληρώματα ή χυμούς που ισχυρίζονται ότι ενισχύουν την υγεία του εντέρου, μπορείς εύκολα να φτιάξεις τα ginger shots. Το ginger βοηθά στην ανακούφιση της ναυτίας, μειώνει τον πόνο σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα και συμβάλει στη μείωση του πόνου και των κραμπών κατά την έμμηνο ρύση.

Ξέχνα το νερό με λεμόνι! Ζεστό νερό με βούτυρο ghee ή κουρκουμά για καύση λίπους

Υλικά: 4 λεμόνια ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια
4 κομμάτια τζίντζερ (πιπερόριζα), καλά πλυμένα
1 κ.τ.σ κουρκουμά σε σκόνη ή 3 κομμάτια φρέσκου
1 ποτήρι νερό

Για το σερβίρισμα: Ζεστό νερό, μέλι

Eκτέλεση: Χτύπησε τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιήθουν. Βάλε το μείγμα σε παγοθήκες και άπλωσέ το. Άφησέ τα να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες. Βάλε ένα «παγάκι» σε ζεστό νερό και συμπλήρωσε το μέλι. Πριν το μέλι, δες αν θέλεις να σουρώσεις το μείγμα για να αποφύγεις τυχόν κομματάκια που έχουν μείνει.

  • Cucumber Kimchi

To Cucumber Kimchi είναι φέτος μια από τις μεγαλύτερες διατροφικές τάσεις στο TikTok και στην Κορεάτικη αγορά. Ο χρήστης @myhealthydish δημοσίευσε ένα video στο οποίο σου δείχνει πώς να φτιάξεις το δημοφιλές πιάτο σε λιγότερο από 30 λεπτά χρησιμοποιώντας περσικά αγγούρια, αλάτι, ψιλοκομμένο σκόρδο, κρεμμύδι, πράσινα κρεμμύδια και gochugaru.

Η αλήθεια πίσω από την τάση: Χάρη στο TikTok έχουμε ανακαλύψει πολλά νόστιμα πιάτα από διάφορες κουζίνες, βιώνοντας νέες γευστικές εμπειρίες.

  • Eνεργειακά ποτά

Μπορεί τα ενεργειακά ποτά να έχουν το δικό τους κοινό ωστόσο έρευνες έχουν αποδείξει πως είναι πολύ επιβλαβή για τον οργανισμό σε βάθος χρόνου. Τα ροφήματα αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ταυρίνης-καφεΐνης και αυξάνουν την αρτηριακή πίεση. Η κατανάλωσή τους συνδέεται με πονοκεφάλους, στομαχόπονους, υπερκινητικότητα και αϋπνία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com