Τα τρόφιμα διαίτης δεν είναι αυτά που νομίζετε

Τα τρόφιμα διαίτης δεν είναι αυτά που νομίζετε

Άπαχο τρόφιμο δεν σημαίνει τρόφιμο χωρίς θερμιδική απόδοση. Πολλά άπαχα προϊόντα εμπεριέχουν μεγάλη ποσότητα απλών σακχάρων προκειμένου να κερδίσουν τη χαμένη τους γεύση. Αυτό τους προσδίδει άμεσα θερμιδικό περιεχόμενο, που όμως συχνά είναι λιγότερο επιβαρυντικό από το αν το προϊόν εμπεριείχε λίπος.

Σήμερα, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί τα low fat προϊόντα να έχουν υποκατάστατα λίπους, ωστόσο αναγκάζουν το σώμα να θέλει να καταναλώσει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα για να χορτάσει, ενώ υποβάλλουν σε νέες, πολύ δυσκολότερες διαδικασίες τον μεταβολισμό, αποσυντονίζοντάς τον. Επιπλέον, με το που ο κάθε οργανισμός μπαίνει στην διαδικασία να καταναλώσει τέτοιου είδους τροφές, αυτές «κάθονται» και δύσκολα φεύγουν. Συνεπώς όχι μόνο δεν αδυνατίζουμε, αλλά παχαίνουμε κιόλας.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν, είναι να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων που αναφέρουν, συχνά λεπτομερέστατα, την περιεκτικότητα τους σε θερμιδογόνα συστατικά, αλλά και σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.