Πως να διατηρήσετε φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά

Πως να διατηρήσετε φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά

Οι περισσότεροι από εμάς, βάζουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας στο ψυγείο για να συντηρούνται φρέσκα. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που, έπειτα από λίγες μέρες, τα βρίσκουμε χαλασμένα. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν αποθηκεύουμε τα φρούτα και τα λαχανικά, δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο που το κάνουμε. Οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα λαχανικά και τα φρούτα σας φρέσκα για αρκετό καιρό, διατηρώντας όλες τις διατροφικές αξίες τους.

  1. Ποτέ μην βάζετε τα μήλα μαζί με άλλα φρούτα ή λαχανικά: Τα μήλα βγάζουν κάποια συγκεκριμένα αέρια που μειώνουν την φρεσκάδα των υπόλοιπων φρούτων και λαχανικών που βρίσκονται κοντά τους. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν βάλετε μαζί τα αγγούρια με τις ντομάτες.
  2. Βάλτε τα τυριά σε αεροστεγή βάζα: Βάζοντας το τυρί σε αεροστεγές βάζο, βοηθάτε στο να απορροφηθεί η υγρασία του τυριού, η οποία επηρεάζει τα άλλα τρόφιμα, ενώ ταυτόχρονα διατηρείτε το τυρί φρέσκο για περισσότερο χρονικό διάστημα.
  3. Βάλτε τις πατάτες στο ψυγείο: Οι πατάτες απορροφούν τις μυρωδιές από τα μαγειρευτά φαγητά καθώς επίσης και μερικά από τα αέρια του ψυγείου, βοηθώντας έτσι τα φρούτα και τα λαχανικά να μένουν φρέσκα για περισσότερο καιρό. Ωστόσο, πρέπει να τις αντικαθιστάτε μετά από λίγες μέρες.