Food και drink trends 2024: Με μαρτίνι, smoothies και χαβιάρι θα περάσουμε το νέο έτος

Food και drink trends 2024: Με μαρτίνι, smoothies και χαβιάρι θα περάσουμε το νέο έτος

Από την πλευρά των μη αλκοολούχων, αυξήθηκαν οι αναζητήσεις για smoothies με φρούτα και λαχανικά.

Ένας ακόμα χρόνος φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και ήρθε η ώρα να δούμε τις τάσεις που θα επικρατήσουν το 2024 σε σημαντικούς τομείς της ζωής μας. Ένας από αυτούς είναι και ο τομέας της διατροφής. Τι προβλέπεται να τρώμε, τι να πίνουμε και τι να παραγγέλνουμε στα εστιατόρια το επόμενο έτος;

Μία έκθεση που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ και διεξήχθη από την Yelp, μία εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, η οποία δημοσιεύει κριτικές για επιχειρήσεις που προέρχονται από το πλήθος και διαθέτει, επίσης, μια υπηρεσία κρατήσεων.

Το fasting ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας και διάθεσης αλλά μόνο σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

Σύμφωνα με έκθεση της Yelp, οι προτιμήσεις των Αμερικανών στα κοκτέιλ αναμένεται να αλλάξουν το 2024. Τα δεδομένα του Yelp υποδηλώνουν ότι οι παραγγελίες για το Aperol, αυτό το κλασικό πορτοκαλί αγαπημένο ποτό, θα αυξηθούν. Οι αναζητήσεις για αυτή τη γλυκιά παραλλαγή, που παρασκευάζεται με λικέρ ή σιρόπια από elderflower, αυξήθηκαν κατά 1.121% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

cocktail-4271392_1280.jpg

Τα δέκα καλύτερα φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C για να αντιμετωπίσεις το κρύο

Το Yelp αναφέρει ακόμα ότι αυξήθηκε η ζήτηση και για κάποιες παραλλαγές μαρτίνι, συμπεριλαμβανομένων των μαρτίνι με πράσινο μάνγκο, μάτσα, πίκλα και τρούφα.

Από την πλευρά των μη αλκοολούχων, αυξήθηκαν οι αναζητήσεις για smoothies με φρούτα και λαχανικά. Οι αναζητήσεις για το smoothie της Hailey Bieber -ένας συνδυασμός βιολογικών φραουλών, γάλακτος αμυγδάλου και κολλαγόνου- αυξήθηκαν, επίσης, κατά 408%.

food-8378725_1280.jpg

Όσον αφορά το φαγητό, εξακολουθεί να μας αρέσει πολύ το χαβιάρι σε όλες του τις μορφές καθώς οι αναζητήσεις αυξήθηκαν κατά 31%.

Το επόμενο έτος, επομένως, φαίνεται ότι θα έχει πολύ Aperol, μαρτίνι, smoothies και χαβιάρι!

H απλή καθημερινή συνήθεια που μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της απώλειας βάρους