Τρώτε τα δημητριακά σας σωστά;

Τρώτε τα δημητριακά σας σωστά;

To πρωινό ξεκινά με δημητριακά, τα τρώτε όμως με σωστό τρόπο;

Νιώθετε πως κάνετε υγιεινή διατροφή επειδή ξεκινάτε την ημέρα σας με μια κούπα δημητριακών, επιλέγετε, όμως, τα σωστά; Στα δημητριακά ο κίνδυνος ελλοχεύει στο εντυπωσιακό κουτί. Εσείς πρέπει να γυρίσετε, όμως, στο πίσω μέρος και να διαλέξετε εκείνα που ανά μερίδα έχουν τουλάχιστον 3 γραμμάρια φυτικές ίνες, λιγότερα από 8 γραμμάρια ζάχαρης και λιγότερες από 200 θερμίδες. Αν η ζάχαρη είναι περισσότερη και οι φυτικές ίνες λιγότερες θα πεινάσετε πολύ πιο γρήγορα, ενώ αν οι θερμίδες είναι περισσότερες δεν θα καταφέρετε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος εύκολα.

Δεύτερον και πολύ σημαντικό είναι να μείνετε πιστές στα γραμμάρια που κάθε είδος δημητριακού ορίζει ως μερίδα (όχι δεν είναι όλα ένα μπολ) και καλύτερα προσπαθήστε να τα φάτε σε μια κούπα καφέ με ένα μικρό κουτάλι για να μη σας φανούν πολύ λίγα.

Τέλος, εννοείται πως ποτέ δεν τρώτε δημητριακά από το κουτί γιατί μια απλή για εσάς χούφτα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα γεύμα και είναι κρίμα να προσλαμβάνετε έξτρα θερμίδες και πάντα χρησιμοποιείται αποβουτυρωμένο γάλα (μόλις 80 θερμίδες ανά μερίδα).