Λαχταριστά εκλέρ με Σαβόι βούτυρο τ. Κερκύρας

Λαχταριστά εκλέρ με Σαβόι βούτυρο τ. Κερκύρας

Kαι ποιος δεν θα έλεγε «ναι» σε ένα εκλεράκι;

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα εκλέρ.

Με την συνταγή αυτή θα μπορέσεις να φτιάξεις πολύ εύκολα τα δικά σου εκλέρ και να τα απολαύσεις με τους αγαπημένους σου.

Υλικά

Για την ζύμη

150 γρ Σαβόι βούτυρο πλακάκι (Βούτυρο τ. Κερκύρας)

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

250 ml νερό

5 αυγά & 1 κρόκο για την επάλειψη

Για την κρέμα

150 γρ Σαβόι βούτυρο πλακάκι (Βούτυρο τ. Κερκύρας)

500 ml γάλα φρέσκο

200 γρ. σαντιγί

2 αυγά

40 γρ. κορν φλάουρ

100 γρ. ζάχαρη

Εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Ξεκινάμε με την κρέμα : παίρνουμε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μαζί στη φωτιά την ζάχαρη, την βανίλια και τα αυγά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το μίγμα μας θα αρχίσει να χυλώνει.

Σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε την κατσαρόλα και βάζουμε μια μεμβράνη κλείνοντας καλά το σκεύος.

Το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον μέχρι να παγώσει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια παίρνουμε το παγωμένο μίγμα και το βάζουμε στο mixer μαζί με την σαντιγί. Αφρατεύουμε μέχρι να πάρει ομοιόμορφη υφή.

Βήμα 3

Για να ετοιμάσουμε την ζύμη βάζουμε το Σαβόι Βούτυρο τ. Κερκύρας, το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα σε μέτρια ένταση.

Picture6.jpg

Αμέσως μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και βάζουμε στο μίγμα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.

Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε, για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του σκεύους.

Αποσύρουμε το μίγμα και το βάζουμε στο mixer.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν δούμε ότι κρυώνει προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

Στο τέλος πρέπει να έχουμε μια λεία, ελαστική ζύμη.

Βήμα 4

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί, παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής την οποία έχουμε γεμίσει με την ζύμη και σχηματίζουμε μικρά μπαστούνια με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.

Κατόπιν τα κόβουμε στη μέση με μυτερό μαχαίρι για να μην χαλάσει το σχήμα τους και γεμίζουμε με την κρέμα χρησιμοποιώντας ένα κορνέ.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Βήμα 5

Τέλος, βάζουμε πάνω από τα εκλέρ λιωμένη σοκολάτα γάλακτος ή topping της επιλογής μας (πχ γλάσο ή λευκή σοκολάτα με διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής) και ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο για διακόσμηση.