Χυμός ναι, αλλά ποιος είναι ο σωστός;

Χυμός ναι, αλλά ποιος είναι ο σωστός;

Πίνετε χυμούς καθημερινά. Πίνετε όμως τους σωστούς;

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει γύρω από τους χυμούς στη διατροφή με πολλές star του Hollywood να δηλώνουν πως καθημερινά καταναλώνουν αρκετούς και εταιρίες να ξεπηδούν παντού (ακόμη όχι τόσο στην Ελλάδα) που φτιάχνουν χυμούς και μάλιστα προσφέρουν και υπηρεσίες delivery.

Ενώ, λοιπόν, υπάρχουν διατροφολόγοι που υποστηρίζουν πως αν πρέπει να κάνετε κάτι οπωσδήποτε κάθε ημέρα, αυτό είναι να καταναλώσετε το χυμό σας το πρωί, γεννάται το ερώτημα ποιος είναι ο σωστός χυμός.

Αν πιστεύατε πως τα πορτοκάλια είναι αρκετά αυταπατάστε. Για να έχετε λαμπερό δέρμα που ακτινοβολεί υγεία, να έχετε αυξημένη ενέργεια, να προλάβετε κάποιες μορφές καρκίνου και να χάσετε βάρος πρέπει να δώσετε βάση και στα λαχανικά.

Ο ιδανικά σωστός χυμός, λοιπόν, περιλαμβάνει λαχανικά όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως το ασβέστιο. Μάλιστα τα λαχανικά πρέπει να είναι βιολογικά και να μην έχουν ραντιστεί για να μην έχει ο χυμός τοξικά υπολείμματα. Επίσης, πρέπει να είναι ακατέργαστος, χωρίς προσθήκη συντηρητικών και χωρίς να έχει υποστεί παστερίωση, έτσι ώστε όλα του τα πολύτιμα συστατικά να είναι ανέπαφα. Τέλος, είναι προτιμότερο να είναι φτιαγμένος σε αποχυμωτή πίεσης και όχι σε φυγόκεντρο για να έχετε maximum αποτελέσματα.